ALFA I OMEGA CRVENE ZVEZDE DOBIO PONUDU: Zvezdan Terzić direktor Lidsa? (FOTO)
Foto: Dado Đilas

Otkrivamo

ALFA I OMEGA CRVENE ZVEZDE DOBIO PONUDU: Zvezdan Terzić direktor Lidsa? (FOTO)

Fudbal -

Pregovori Dok je nedavno boravio u Engleskoj, sa direktorom srpskog šampiona kontaktirali čelnici slavnog tima, koji ga žele na istoj funkciji u njihovom klubu

Lids želi Zvezdana Terzića na direktorskoj poziciji u klubu, ekskluzivno saznaje Kurir! Generalni direktor crveno-belih bio je na odmoru u Engleskoj i tada je došlo do razgovora o preuzimanju jedne od najvažnijih funkcija u slavnom timu sa Ostrva.

Povici sa tribina

Konkretno, pred Terzićem je bila ponuda o funkciji direktora zaduženog za fudbal na kojoj se trenutno Viktor Orta iz Španije.

- Do tog razgovora došlo je dok je Terzić bio na odmoru u prestonici Engleske. Poznanici su povezali čelnike engleskog kluba i generalnog direktora Zvezde i vrlo brzo je došlo i do ponude. Zvezdan je tada bio zadovoljan u Crvenoj zvezdi, pa je izrazio zahvalnost na ponudi, pošto su mu tada planovi bili vezani za srpski klub - navodi sagovornik Kurira odlično upućen u kompletnu priču.

foto: Profimedia

Od decembra do danas dosta toga se promenilo.

- Nastao je problem na relaciji Terzić - navijači Crvene zvezde, pre svega zbog sporne fotografije iz Banjaluke na kojoj se nalaze vođe navijača Partizana u društvu generalnog direktora Zvezde. Navijači su već na košarkaškom meču u Areni rekli šta misle o tome (vređali su Terzića), a šta tek onda može da se očekuje na fudbalu - kaže naš izvor.

Spona sa Savezom

Zbog svega navedenog opcija odlaska u Lids sada je daleko realnija. Takođe je ponovo aktuelna i priča o odlasku Terzića u Fudbalski savez Srbije, pa nema sumnje da će najvažniji čovek u Crvenoj zvezdi brzo pronaći posao ako se i definitivno odluči za odlazak s Marakane.

Zvezdan Terzić juče nije odgovarao na pozive i poruke iz Kurira.

Drugi na tabeli

"Ludak" uvodi Lids u elitu

Ekipa Lidsa nalazi se na dobrom putu da naredne sezone postane član Premijer lige. Tim Marsela Bijelse trenutno je na drugom mestu Čempionšipa sa četiri boda više od prvog pratioca. To je pozicija koja garantuje mesto u eliti. Popularni "ludak" sjajno vodi klub iz Jorkšira i na dobrom je putu da vrati slavni klub na staze stare slave.

foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Druga opcija

Terza na čelu FSS, Kokeza direktor nacionalnog stadiona?

Još jedna opcija o kojoj se priča u javnosti predviđa brojne rotacije u svetu srpskog fudbala. Naime, po toj priči Zvezdan Terzić bi postao novi predsednik FSS, Slaviša Kokeza bi bio imenovan na poziciju glavnog čoveka za izgradnju nacionalnog stadiona, Dejan Stanković bi s mesta trenera Zvezde otišao na funkciju direktora kluba, a njega na klupi bi nasledio jedan stručnjak iz Italije...

foto: Dado Đilas

Pet godina Terzića u Zvezdi

Dobre stvari

• Spasao klub koji je bio na ivici gašenja

• Dominacija u domaćim okvirima

• Dva plasmana u Ligu šampiona i jedno učešće u Ligi Evrope

• Klub posle 26 godina dočekao proleće u Evropi

• Godišnji prihodi od 20 do 30 miliona evra

• Znatno poboljšana infrastruktura

Loše stvari

• Dug kluba i dalje je ogroman

• Dosta promašaja sa strancima

• Sukob s Dejanom Savićevićem

Kurir / D. Petković - M. Bjelinić

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track