PRIPREME

NIŠTA OD DUPLE POBEDE CRNO-BELIH U ANTALIJI: Partizan ispustio pobedu protiv poljske Krakovije! KURIR TV

Fudbal -

Specijalni izveštač Partizana iz Beleka - Nemanja Ilić

Fudbaleri Partizana remizirali su sa ekipom poljske Krakovije 1:1 (0:0) u drugom meču današnjeg programa na pripremama u turskom Beleku. Suma je doneo prednost Partizanu u 60. minutu meča, dok je Tomas pet minuta pre kraja postavio konačan rezultat.

Fudbaleri Partizana već od prvog sudijskog zvižduka krenuli su žestoko što je za posledicu imalo veliki broj šansi pred golom poljskog kluba. Ređala se prilika za prilikom, promašivali su redom Sadik, Tošić, Natho, Asano....

Nakon jednog jačeg sprinta Asano se uhvatio za ložu, pa je ranije nego što se očekivalo napustio teren. Umesto Takume na teren je ušao Lazar Marković u 36. minutu igre.

Crno-beli su u prvom poluvremenu najbolju priliku imali na isteku 38. minuta igre. Posle duplog pasa po levoj strani probio je Lazar Marković, pogodio centaršutem Tošića koji je vratio loptu glavom na penal za Sadika. Probao je Umar iz prve, ali golman Poljaka je bio na mestu i visini zadatka.

Već na startu drugog poluvremena crno-beli su imali kolosalnu priliku. Posle duplog pasa sa Sumom, Sadik je izbio sam ispred gola Poljaka, ali Umar nije uspeo da realizuje kolosalnu šansu. Ponovo je kao pobednik izašao golman Krakovije.

Posle sjajnog kontranapada, Suma je ušao u šesnaesterac, po zemlji loptu poslao na drugu stativu gde je dočekao Zoran Tošić koji je iz prve pogodio mrežu Poljaka za vođstvo crno-belih u Beleku od 60. minuta meča.

Kada je delovalo da će crno-beli meč mirno privesti kraju i upisati minimalmu pobedu, dogodio se kiks u odbrani Partizana, pa je Brežančić oborio u šesnaestercu Holanđanina koji nastupa za poljski klub. Siguran sa bele tačke bio je Tomas, pa je rezultat od 85. minuta bio izjednačen.

KRAJ MEČA

83. minut - Brežančić skrivio penal, nakon što ga je zaobišao poljski igrač, Stevanović nije uspeo da odbrani jedanaesterac 1:1

75. minut- Opao je tempo igre, Krakovije pokušava da izjednači, crno- beli vrebaju priliku iz kontranapada.

65. minut - Lutovac menja Miletića, a Škrbić Sadika

60. minut - GOL -Tošić 1:0, sjajno proigravanje Sume, Tošić natrčava na loptu i hirurški preciznim udarcem po zemlji šalje je u dalji ugao gola Krakovije.

56. minut - Obostrano otvorena utakmica, ali i dalje bez pravih prilika. I jedni i drugi žele pobedu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, umesto Uroševića u igri je Brežančić, a Šćekića je zamenio mnogo ofanzivniji Suma.

42. minut - Odličan pokušaj Strahinje Pavlovića sa distance i odbrana golmana Krakovije.

37. minut - Prva velika prilika za Partizan,sjajna akcija Natka i Markovića i promašaj Sadika

35. minut - Povredio se Asano, u igru je ušao Lazar Marković. Najverovatnije je preventivnom izašao iz igre.

26. minut - Za sada prava takmičarska, tvrda utakmica i što nije neko iznenađenje s obzirom na stil igre Krakovije.

21. minut - Stojković odlično interveniše nakon slobodnog udarca sa 20 metara poljskog tima

10. minut - Blaga inicijativa crno-belih bez izrazitih prilika pred golom Krakovije.

1. minut - Utakmica je počela

Partizan će nastupiti u sledećem sastavu:

Stojković- Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević- Šćekić, Zdjelar, Natko- Tošić, Asano,Sadik

Crno- beli su uveliko zagazili u drugu nedelju priprema u turskom Beleku i nakon napornih treninga na snazi i prevenciji došlo je vreme za odigravanje kontrolnih utakmica.

Jutros je kombinovani tim savladao rumunski Vitorul iz Konstance sa 1:0, u meču koji je ostao u senci odluke trenera Partizana Sava Miloševića da dva minuta pre kraja utakmice povuče ekipu sa terena, iznerviran kriterijumom suđenja.

"Iznervirao me je amaterski nivo suđenja. Ušli smo u prijateljsku utakmicu, ali se posle 15 minuta videlo da to neće biti prijateljska. Protivnik je igrao tako da je to bila profesionalna utakmica, a ako je profesionalna onda svi akteri na terenu moraju da budu profesionalni. Ovo nije ni amaterski nivo, nisu dorasli takmičenju na terenu. Doćićemo u situaciju da se igrači povrede na prijateljskoj utakmici. Razumem njih, oni rade svoj posao, imali smo mi i žešće pripremne utakmice od ove na Zlatiboru i Sloveniji. Ako želite da igrate profesionalnu utakmicu, onda i sudije moraju da budu profesionalne ", objasnio je Milošević

Milošević je toliko bio besan, da je u jednom momentu i utakmica sa Krakovijom bila pod znakom pitanja.

Ipak utakmica će se igrati u predviđenom terminu sa početkom u 14h po srpskom vremenu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track