MIROSLAV ĐUKIĆ OTVORIO DUŠU: Smrt rođenog brata nikad nisam preboleo!
Foto: Starsport©

SUDBINA

MIROSLAV ĐUKIĆ OTVORIO DUŠU: Smrt rođenog brata nikad nisam preboleo!

Fudbal -

Bio je traktorista, ubila ga je eksplozija gume prilikom njenog naduvavanja kompresorom. To je bila tragedija, kaže srpski trener.

Bivši trener Partizana Miroslav Đukić uvek je s ponosom isticao svoje poreklo, rodni Štitar, i to kako je od buldožeriste postao profesionalni fudbaler.

U mladosti se borio protiv nemaštine učeći od oca da u toj borbi nikad ne izgubi čast. Težak život uzrokovao je i porodičnu tragediju.

- Izgubio sam rođenog brata kad sam imao 18 godina. Bio je traktorista, ubila ga je eksplozija gume koja se dogodila prilikom njenog naduvavanja s kompresorom. To je bila tragedija - ispričao je Đukić Špancima.

Bio sam na ulici

Sjajni štoper Mačve imao je grdnih problema da od oca dobije dozvolu za bavljenje fudbalom.

foto: Profimedia

- Za mog oca fudbal je bio zabava za nedelju, nikako profesija. Bio sam igrač na ulici, zaposlen kao vozač buldožera. Jednog dana sam došao do njega i rekao mu da napuštam sve zbog fudbala. Ne možete zamisliti tu ljutnju. Skoro me je izbacio iz kuće.

foto: Kurir

Strogi principi

Neke principe očevog vaspitanja primenio je i Đukić u odgajanju svojih sinova.

- Sledio sam primer. U mojoj kući su postojala pravila i ponavljao sam ih sinovima. Rekao sam im da dok su kod mene nema ništa od pušenja, alkohola, bušenja po telu, tetovaža i sličnih stvari. Nije smelo ništa od toga i oni su se toga pridržavali - objasnio je svoje norme ponašanja aktuelni trener Sportinga iz Hihona.

Bili smo siromašni, ali časni

Popularni Đuka je iz šabačke Mačve prešao u Rad 1988. godine, da bi posle dve sezone na Banjici zaslužio poziv Deportiva iz La Korunje. Pre blistavih fudbalskih trenutaka u Primeri mislio je da će mu zemljoradnja biti glavno zanimanje.

- Moja porodica je skromno živela. Svi smo pomagali našem domaćinstvu. Bili smo siromašni, ali uvek časni i iskreni. Život nas je naučio da se borimo, budemo ponizni i marljivi. Fudbal mi je doneo novac i slavu, ali svoju stvarnost nikad nisam zaboravio. Tako sam vaspitavao i svoju decu - rekao je on.

Barselona - Hetafe

Hit Primere Hetafe danas (16.00) stiže na Nou Kamp u nameri da još jednu zadivi Španiju i čitav svet. Zaista odlično igraju izabranici Hozea Bordalasa, ali je Barsa kod kuće ipak favorit s kvotom 1,50. Kvota na duplu šansu X2 je 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Hetafe.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto:Starsport©)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track