ŠAMPION PAO U MADRIDU: Atletiko srušio Liverpul! Haland ugasio milijardere iz Pariza (VIDEO)
Foto: EPA

LIGA ŠAMPIONA

ŠAMPION PAO U MADRIDU: Atletiko srušio Liverpul! Haland ugasio milijardere iz Pariza (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu ekipu Liverpula sa 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Atletiko je poveo već u četvrtom minutu golom Saula. Lopta je posle kornera Kokea prošla kroz "šumu" igrača, stigla do Saula koji se dobro snašao i poslao je u gol.

Liverpul je nakon toga imao loptu u svom posedu, ali u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac ka golu protivnika. Na drugoj strani, Atletiko se dobro branio, ali i opasno pretio. Sjajnu šansu je u 27. minutu imao je Alvaro Morata, ali je njegov udarac zaustavio Alison.

Liverpul je do prve šanse na utakmici čekao do 35. minutu kada je pokušao Salah, ali je gol sprečio Felipe glavom.

Ekipa s Enfilda je u drugo poluvreme ušla još odlučnije, ponovo je lopta bila u posedu "crvenih", ali ponovo lider Premijer lige nije uspeo opasnije da zapreti Atletiku. U drugoj utakmici večeri, fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su Pari Sen Žermen sa 2:1, a junak je bio Erling Holand.

Do 69. minuta, iako je bilo šansi na obe strane, nije bilo golova, a onda je Holand doveo domaći tim u vodjstvo. Šest minuta kasnije izjednačio je Nejmar, na asistenciju Mbapea, a konačan rezultat postavio je Holand svojim drugim golom u 77. minutu.

PSŽ je u 81. minutu bio blizu izjednačenja, ali je Nejmar pogodio stativu.

Revanš mečevi na programu su 11. marta u Liverpulu i Parizu.

1 / 10 Foto: EPA

TOK MEČEVA:

Atletiko Madrid - Liveprul - 1:0,

Dortmund - PSŽ - 2:1

DRUGO POLUVREME:

Završene su obe utakmice!

90. minut - Završena je utakmica u Madridu!

86. minut - Hakimi je probao posle kontre šutem u suprotni ugao, ali bez uspeha!

81. minut - Nejmar je pogodio stativu!

77. minut - GOOOOOL! Bomba Halanda za novo vođstvo Dortmunda. Kakav pogodak!

76. minut - GOOOOOL! Nejmar je pogodio posle sjajnog prodora i pasa do Brazilc kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu!

73. minut - Odličan šut Hendersona sa penala iz poluvoleja, ali lopta ide preko prečke!

71. minut - Lodi je probao iz daljine, ali lopta ide preko prečke!

69. minut - GOOOOOOOOL! Haland donosi prednost Dortmundu!

66. minut - Izbio je Mbape sam ispred golmana Dortmunda, ali je Burki izašao kao pobednik. Probao je Nejmar u nastavku akcije, ali je sudija podigao zastavicu.

foto: EPA

53. minut - Odličan pokušaj Salaha glavom posle centaršuta, ali lopta ide par centimetara od desne stative gola domaćina.

46. minut - Počela su druga poluvremena na obe utakmice!

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završena su poluvremena na obe utakmice!

37. minut - Posle odličnog pasa Firmina, probao je Salah sa ivice peterca, ali se postavio štoper domaćina i glavom izbacio loptu u korner.

foto: EPA

35. minut - Probao je iz kontre Haland, ali je pogodio samo spoljni deo mreže!

27. minut - Prvi šut u okvir gola imao je Dortmun koji je u ozbiljnom naletu!

23. minut - Sančo je probao posle prekida glavom, ali lopta je pogodila mrežu sa gornje strane.

14. minut - Dortmund je zapretio preko Sanča, ali bez uspeha!

11. minut - Sjajan šut Nejmara iz prekida, ali lopta prolazi par milimetara od desne stative domaćina!

4. minut - GOOOOOOOL! Saul postiže pogodak za Atletiko posle kornera!

1. minut - Konačno! Počeli su prvi mečevi Lige šampiona u 2020. godini!

Rasplet u Ligi šampiona kreće od večeras prvim utakmicama osmine finala (21.00, Arena sport), a pred duel na madridskom Metropolitenu fudbaler Atletika Saul poručuje svojim rivalima iz tima Liverpula:

"Od uspomena se ne živi u fudbalu. Ono što je bilo juče danas nije za upotrebu" - rekla je uzdanica Dijega Simeonea.

Ove reči 25-godišnjeg veznog igrača odnose se i na lošu formu njegove ekipe u poslednjih mesec dana.

"Bili smo u dobrom ritmu pre Božića, da bismo posle toga pali. Navijači su hteli da nas linčuju. Zviždali su Simeoneu, kao i najvažnijim igračima. Ako pobedimo dve-tri utakmice, sve će se okrenuti. Znamo kako možemo da ranimo Liverpul, koje su njihove dobre, a koje loše osobine. Uvek smo išli najjače na najbolje. Biće neverovatna atmosfera" - rekao je Saul.

Jirgen Klop zna da će najveća opasnost pretiti od Žoaoa Feniksa, ali kod redsa postoji lek i za mladog Portugalca.

"On je kombinacija mnogo toga lepog. Neki od mojih saradnika, Pep Lijenders i Vitor Matoš, radili su s njim kada je kao dete igrao za Porto, tako da ću od njih tražiti savet" - poručio je trener Liverpula.

U drugom meču večeri Dortmund na svom terenu dočekuje ekipu PSŽ-a.

Parižani silno žele da konačno posle silnih ulaganja naprave nešto značajno u Evropi, a u centre pažnje biće njihov trener Tomas Tuhel, bivši trener "milionera" iz Dortmunda".

On će u utorak uveče imati pomešane emocije, progoniće ga lepa sećanja i ružan prekid saradnje sa ovim klubom. Nije uobičajeno da dobijete otkaz nakon trofeja, ali se sadašnjem treneru francuskog šampiona baš to desilo u Borusiji. Tri dana nakon što je osvojio kup Nemačke, prvi trofej u pet godina, on je otišao iz Dortmunda, zbog razloga koji nisu ni danas razjašnjeni. Spekulišese da se Tuhel se žestoko pobunio zbog prodaje Humelsa Bajernu, Mihtarijana Junajtedu, ali i prodaje Gundogana Sitiju, smatrao je da je slomljena kičma timu koji je mogao da parira neprikosnovenom Bajernu u borbi za titulu.

Takođe nije bio za to da se Gece vrati iz Bajerna u klub jer je smatrao da će to poremetiti konekciju sa navijačima. Kap koja je prelila čašu bila je prodaja Dembelea Barseloni posle sezone u kojoj je Francuz eksplodirao, a navodna pojačanja koja su predložena nisu bila na nivou navedenih igrača i samo su ubrzala raskid. Vreme je pokazalo da je Tuhel bio u pravu, Dortmund više nije tako ubitačan kao pre par sezona.

Nemac je završio u PSŽ, sada će se suočiti sa svojom prošlošću.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track