SENZACIJA IZ BERGAMA! Atalanta PREGAZILA Valensiju i nastavila svoj san: Murinjo NA KOLENIMA pred moćnim Lajpcigom VIDEO
Foto: EPA

LIGA ŠAMPIONA

SENZACIJA IZ BERGAMA! Atalanta PREGAZILA Valensiju i nastavila svoj san: Murinjo NA KOLENIMA pred moćnim Lajpcigom VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Atalante pobedili su večeras kao domaćini u Milanu Valensiju sa 4:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Atalanta je dominirala tokom cele utakmice i stekla je veliku prednost pred revanš u Španiji. Dvostruki strelac bio je Hans Hatebur, u 16. i 63. minutu, a golove za domaće postigli su još Josip Iličić u 42. i Remo Frojler u 57. minutu. Jedini gol za Valensiju postigao je Denis Čerišev u 66. minutu.

Prvu priliku imala je Atalanta kada je u osmom minutu šutirao Mario Pašalić, ali je golman španskog tima Haume Domenek odlično odbranio. Osam minuta kasnije domaći su poveli, a strelac je bio Hatebur, na asistenciju Alehandra Gomesa.

Fudbaler Valensije Feran Tores je u 31. minutu pogodio stativu, a u 42. minutu Atalanta je udvostručila prednost lepim golom Iličića sa ivice šesnaesterca.

Atalanta je sa dobrom igrom nastavila i u drugom delu meča, u 57. minutu treći gol postigao je Frojler sa ivice kaznenog prostora. U 62. minutu dobru priliku za goste propustio je Maksimilijano Gomes, a minut kasnije četvrti gol postigao je Hatebur. Posle upotrebe VAR tehnologije procenjeno je da nije bilo ofsajda i gol je priznat.

Valensija je postigla jedini gol u 66. minutu jada je strelac bio Denis Čerišev. On je i pet minuta kasnije bio u dobroj šansi, ali je dobro odbranio golman Pjerluidji Golini.

U 74. minutu Valensija je tražila penal pošto se činilo da je lopta u ruku pogodila Matiju Kaldaru u šesnaestercu. Sudija Majkl Oliver je posle upotrebe VAR tehnologije procenio da situacija nije bila za penal.

Do kraja utakmice Valensija je pokušala u prvom minutu nadoknade vremena, kada je Kevin Gameiro sa pet metara poslao loptu preko gola.

Revanš utakmica igra se 10. marta u Valensiji.

Fudbaleri Lajpciga pobedili su večeras u Londonu domaći Totenhem sa 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Jedini gol postigao je Timo Verner u 58. minutu iz penala.

Lajpcig je na početku bio bolji, imao je u drugom minutu prilike preko Vernera i Anhelinja, posle čijeg šuta je golman londonskog tima izbio loptu u stativu. U osmom minutu Totenhem je zapretio preko Stivena Bergvejna, ali je golman Lajpciga Peter Gulači dobro intervenisao.

Nemački tim propustio je šansu u 17. minutu kada je Patrik Šik glavom poslao loptu pored stative. Verner je bio u šansi u 36. minutu, izbio je sam pred golmana Uga Ljorisa, koji je odbranio i izbacio liotu u korner.

Totenhem je počeo poluvreme pokušajem Lukasa Moure, koji je odbranio golman gostiju, a ubrzo je na drugoj strani loptu pored gola poslao Bergvejn.

U 56. minutu dosudjen je penal za Lajpcig, posle duela Bena Dejvisa i Kondara Lajmer. Strelac je bio Verner u 58. minutu.

U 73. minutu slobodan udarac za Totenhem dobro je izveo Djovani Lo Selso, golman gostiju je uspeo da odbrani i izbio je loptu u stativu.

Domaći su napadali u završnici, ali nisu uspeli da postignu gol. U 85. minutu iz slobodnog udarca pokušao je Erik Lamela, dok je četiri minuta kasnije Lukas pokušao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Revanš utakmica igra se 10. marta u Nemačkoj.

1 / 11 Foto: EPA

TOK MEČEVA:

Totenhem - Lajpcig - 0:1,

Atalanta - Valensija - 4:1.

Počele su da teku nadoknade na obe utakmice!

73. minut - Odličan pokušaj Lo Selsa iz prekida, ali Gulaši brani i lopta pogađa u stativu nakon toga!

Neverovatna scena u Engleskoj! Igrači Lajpciga u različitim dresovima

66. minut - GOOOOOOOOL! Čerišev smanjuje zaostatak Valensije u Italiji!

63. minut - GOOOOOOOL! Drugi gol Hatenbura, Atalanata gazi Špance!

62. minut - Nestvaran promašaj napadača Valensije. Bio je sam ispred gola Atalante, ali je kao pobednik izašao čuvar mreže Italijana.

61. minut - Gulaši brani odličan šut Lo Selsa.

58. minut - GOOOOOOOL! Verner je sa penala doneo prednost Nemcima u Engleskoj!

57. minut - GOOOOOOOL! Atalanta sada ima tri gola više od Valensije!

57. minut - PENAL za Lajpcig!

50. minut - Odlična prilika za Atalantu, u šansi je bio strelac prvog gola posle centaršuta Gomeza, ali lopta ga je preletela u odsudnom trenutku.

46. minut - Počela su druga poluvremena na utakmicama!

Zavšrena su poluvremena na obe utakmice!

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za min!

42. minut - GOOOOOOL! Josip Iličić duplira prednost Atalante!

40. minut - Papu Gomez je još jednom izbio ispred gola Valensije, ali je sudija podigao zastavicu.

foto: EPA

36. minut - Sjajnu priliku promašio je Verner koji je izbio sam ispred gola Totenhema, ali ponovo nije bio precizan.

35. minut - Gonzalo Gedeš je sjajno probio po levoj strani, zavrnuo loptu na drugu stativu, ali ja nju je zakasnio njegov saigrač!

30. minut - Odlična prilika za Valensiju, Celades je pogodio stativu posle odlične kontre!

16. minut - GOOOOOOL! Atalanta vodi protiv Valensije golom Heterbura posle sjajnog centaršuta Papu Gomeza

7. minut - Dve odlične šanse na obe utakmice. Vergvajn je probao posle odbrane golmana Lajpciga, ali promašio je ceo gol. Atalanta je imala odličnu priliku, tačnije Pašalić je izbio sam ispred gola Velnsije, ali je sjajno odbranio golman Španaca.

foto: EPA

4. minut - Probao je Papu Gomez iz prekida, ali lopta ide preko prečke. Prvi šut na meču u Italiji!

2. minut - Anhelinjo je pogodio stativu posle dobrane Lorisa. Silovit start Lajpciga!

1. minut - Utakmice su počele!

SASTAVI:

Totenhem je prošle sezone igrao u finalu Lige šampiona, a sada, pod vođstvom Žozea Murinja na putu ka četvrtfinalu stoji mu Lajpcig.

"Pevci" već duže vreme lišeni pomoći kapitena i najboljeg strelca Harija Kejna, nema ni Muse Sisoka, kao ni Sona, koji je za vikend slomio ruku.

Nemački predstavnik je u Londonu bez mladog američkog veziste Tajlera Adamsa, čije se ime našlo na listi povređenih pored Kevina Kampla, Ibrahima Konatea i kapitena Vilija Orbana, dok je Dajo Upamekano suspendovan.

Lajpcig je drugi put u istoriji učesnik Lige šampiona, a prvi put je prošao grupnu fazu, i to ubedljivo ispred Liona, Benfike i Zenita.

Debitant u Ligi šampiona Atalanta uspela je da dočeka proleće na elitnoj sceni, a sada joj je rival Valensija. Koliko god tim iz Bergama deluje ozbiljno, Valensija ima daleko više iskustva u Evropi, što u ovakvim okršajima može da bude od presudnog značaja.

U slučaju da preskoče i Atalantu, "slepi miševi" bi se našli u četvrtfinalu prvi put od 2007. Podsetimo, Valensija je bila učesnik i dva finala Lige šampiona, 2000. i 2001, ali je oba puta izgubila bitke za trofej, prvo od Real Madrida 0:3, a onda i od Bajerna na penale.

I dok Atalanta nema kadrovskih problema, gosti će biti bez suspendovanog Gabrijela, dok su povređeni Garaj, Pićini i Valjeho.

Podsetimo, u utorak uveče Borusija je u Dortmundu je pobedila PSŽ 2:1, dok je Atletiko u Madridu savladao šampiona Evrope Liverpul 1:0.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track