CEO SVET ĆE MISLITI DA SMO SRBIJA: Hit reakcija Albanaca posle vesti da je Srbin dobio poziv da igra za tzv. Kosovo!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

CEO SVET ĆE MISLITI DA SMO SRBIJA: Hit reakcija Albanaca posle vesti da je Srbin dobio poziv da igra za tzv. Kosovo!

Fudbal -

Mnogo bure se diglo posle saznanja da će Ilija Ivić (17) postati prvi srpski fudbaler koji će nastupati za reprezentaciju tzv. Kosova.

Reakcije širom Srbije i više su nego očekivane, ali to se ne bi moglo reći i za komentare Albanaca na društvenim mrežama.

"Mislim da će, posle objavljivanja ove vesti, on trpeti neverovatan pritisak od naših neprijateljskih severnih komšija, ali želim svaku sreću njemu i njegovoj porodici koja je odlučila da živi na Kosovu i to u miru", glasila je ta "pozdravna poruka".

foto: Printskrin

Odmah ispod mogao je da se nađe još jedan sličan koji se odnosi na podelu granica.

"Gračanica je Kosovo. Ljudi tamo dele svakodnevni život sa nama, u miru. Srbi na Kosovu i van njega su testirali našu toleranciju priličan broj puta, a to je pokazalo našu pravu civilizovanost. Dakle, Ilija je više nego dobrodošao u našu reprezentaciju, ako je dovoljno dobar".

Naravno, bilo je i onih koji su bili protiv ovog poziva jer Srbin ne zna albanski.

"Ne želim da ga vidim u našoj reprezentaciji. Ceo svet će sada misliti da smo mi i dalje Srbija (smeh). Imamo mi sopstvena imena i prezimena igrača, i veoma, veoma sam siguran da nam ne treba ovaj momak. On čak i ne priča albanski", glasila je ta poruka.

Taj to nije bio jedini - provejavao je i u drugim komentarima:

"Koliko god želeo da vidim sebe kao osobu otvorenog uma, ne želim da Srbin igra za moju reprezentaciju", jedan je od takvih stavova.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track