DA LI SU I NJEGA ZVALI ''MUSTAFOM''!? Ovaj golman je pre Stojkovića osvajao trofeje i sa Partizanom i sa Zvezdom! VIDEO
Foto: Starsport

ZANIMLJIVO

DA LI SU I NJEGA ZVALI ''MUSTAFOM''!? Ovaj golman je pre Stojkovića osvajao trofeje i sa Partizanom i sa Zvezdom! VIDEO

Fudbal -

U nedelju 1. marta na programu je novi večiti derbi u Superligi Srbije između Zvezde i Partizana.

Naravno, kako se približava večiti derbi, vraćaju nam se priče o igračima koji su nastupali za oba kluba. Naravno, lista takvih se predugačka, ali golmana u istoriji nije bilo baš puno. Jednog, naravno, svi znamo. Reč je o golmanu Partizana Vladimiru Stojkoviću koga su zbog tog prelaska iz jednog kluba u drugi svojevremeno nazvali - Mustafa. Bez obzira na taj pogrdan nadimak, ono što je neosporno jeste da je Stojković jedan od najboljih čuvara mreže u Srbiji u poslednje vreme. Sa oba kluba osvajao je trofeje, a pitanje je da li je to još nekom pošlo za rukom. Da li se vi možete setiti nekoga?

E, pa mi smo uspeli da dođemo do tog podatka. Golman koji je, osim Stojkovića, branio za oba kluba i sa večitima osvajao trofeje jeste Saša Radivojević.

On je još pre šest godina okačio kopačke o klin i to kao čuvar mreže Sopota. Osim za taj klub i večite, Radivojević je nastupao još za Borac, Zetu, Čukarički Apolon, Dinamo Pančevo, Pelitu.

1 / 4 Foto: Starsport

Ono po čemu će biti upamćen jeste to što je jedini golman u istoriji srpskog fudbala, naravno pored Stojkovića, koji je sa sa oba večita rivala osvojio trofej. Naime, Radivojević je sa crno-belima osvojio Kup Jugoslavije u sezoni 1997/98, dok je Zvezdi doneo titulu u sezoni 2006/07.

Radivojević je dres Partizana nosio samo jednu sezonu, upravo tu kada su crno-beli došli do Kupa Jugoslavije.

U klub sa Marakane došao je davne 2006. godine iz crnogorske Zete, a crveno-beli dres nosio je do 2010. kada je potpisao za Čukarički u transferu vrednom 250.000 evra.

Kurir sport / N.Ilić

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track