PARTIZAN POBEDOM NAJAVIO VEČITI DERBI: Crno-beli trojkom protiv Proletera prišli Zvezdi na minus 11! Prvenac Matića
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

PARTIZAN POBEDOM NAJAVIO VEČITI DERBI: Crno-beli trojkom protiv Proletera prišli Zvezdi na minus 11! Prvenac Matića

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Proleter u Humskoj 3:1 (2:0) u utakmici 23. kola Superlige Srbije.

Na taj način su crno-beli najavili "večiti" derbi koji će se u nedelju u 18 sati igrati na stadionu "Rajko Mitić".

Partizan je na drugom mestu na tabeli sa 51 bodom, sada 11 manje od lidera Crvene zvezde, koja je ranije danas igrala nerešeno sa Inđijom (1:1), dok su Novosađani ostali na 11. poziciji sa 23.

Trener Partizana Savo Milošević "promešao je karte" za današnji meč, koji je odigran pred malim brojem gledalaca. Izostavio je Sumu, Sadika i Uroševića, jer je postojala opasnost da preskoče "večiti" derbi ako dobiju žuti karton. U timu nije bilo ni Tošića, koji odlazi u Kinu, a šansu da debituje u crno-belom dobio je Uroš Vitas.

Posle samo boda osvojenog u prošlom kolu protiv TSC-a u Senti, Partizan je zabeležio rutinsku pobedu.

Meč nije imao jak ritam. Kada je Partizan sredinom prvog poluvremena poveo 2:0, ostatak utakmice se sveo na otaljavanje posla.

Rušević je propustio veliku priliku za goste u šestom minutu, pa je već u sedmom stigla kazna. Marković je šutirao sa ivice šesnaesteca, lopta je zakačila Mitrovića i prevarila golmana Petrića - 1:0.

U 23. minutu, posle prvenca Bojana Matića u dresu Partizana, bilo je 2:0. Napadač crno-belih je bio na ivici ofsajda, sudija ga nije dosudio, pa je Matić izašao sam pred golmana Petrića, obišao ga i poslao loptu u mrežu.

Tim Save Miloševića je u drugom poluvremenu prepustio gostima inicijativu, a golovi su viđeni tek u finišu.

U 87. minutu Stevanović je izveo slobodan udarac, golman Petrić je očajno intervenisao, što je iskoristio Miletić i iz neposredne blizine mu poslao loptu kroz noge u mrežu.

Čast Proletera spasao je Rušević u 90. minutu, jer je promenio pravac lopti posle šuta Balabanovića i prevario golmana Stojkovića.

Partizan je i osmi put slavio u isto toliko duela sa Proleterom.

Novosađani u sledećem kolu dočekuju Mačvu.

TOK MEČA:

90. minut - 3:1 - RUŠEVIĆ! Šutirao je Balabanović, Rušević promenio pravac lopti i Partizanova mreža se zatresla.

87. minut - 3:0 - NEMANJA MILETIĆ! Stevanović je izveo slobodan udarac, golman Petrić je očajno intervenisao, što je iskoristio Miletić i iz neposredne blizine mu poslao loptu kroz noge u mrežu.

86. minut - Žuti karton za Mitrovića zbog udaranja Lakčevića u glavu.

82. minut - Lukašević menja kapitena Andrejevića, što je poslednja izmena kod Proletera.

79. minut - Još jedna prilika za goste, Rušević se našao sam pred Stojkovićem, ali je promašio loptu.

76. minut - Izmena u Partizanu, umesto Takume Asana u igri je Nikola Lakčević.

76. minut - Uroš Radinović je zaradio žuti karton.

70. minut - Prva pretnja gostiju u drugom poluvremenu, pokušao je Balabanović glavom, ali preko gola.

65. minut - Dvostruka izmena i kod Proketera, Novaković je zamenio Šćepanovića, a Balabanović Vesića.

61. minut - Crno-beli su prepustili inicijativu gostima, očigledno se štede.

foto: Starsport©

60. minut - Snažan šut Lazara Pavlovića iz daljine, lopta je prohujala za malo iznad prečke.

56. minut - Pokušaj Stevanovića, ali od svega samo korner za crno-bele.

52. minut - Poruka navijača Partizana: "Na derbi se ne poziva - na derbi se dolazi".

46. minut - Dvostruka izmena u Partizanu, izašli su Marković i Natho, a ušli tinejdžeri Stevanović i Lazar Pavlović.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

23. minut - 2:0 - BOJAN MATIĆ! Prvenac u crno-belim dresu. Matić je izašao sam pred golmana Petrića, obišao ga, pa iako se našao skoro u "mrtvom uglu", uspeo je da zatrese mrežu.

foto: Starsport©

22. minut - Poništen gol Partizana! Bojan Matić se možda obradovao prvencu u crno-belom dresu, ali uzalud, jer je bio u ofsajdu.

7. minut - 1:0 - LAZAR MARKOVIĆ! Marković je šutirao sa ivice šesnaesteca, lopta je zakačila Mitrovića i prevarila golmana Petrića. Tako su crno-beli "kaznili" Novosađane za promašaj iz šestog minuta. Ovo je Markoviću četvrti gol u sezoni.

6. minut - Velika šansa za Proleter! Rušević je izbegao ofsajd zamku, krenuo ka golu, prevario Pavlovića i Brežančića, a onda iz veoma povoljne pozicije šutirao pored gola.

1. minut - Utakmica je počela.

foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©

SASTAVI:

Trener Partizana Savo Milošević izmešao je karte, očigledno čuvajući pojedine igrače za "večiti" derbi, a pružio je šansu Urošu Vitasu da debituje.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Vitas, S. Pavlović, Brežančić – Zdjelar, Šćekić - L. Marković, Natho, Asano – Matić. Trener: Savo Milošević.

PROLETER: Petrić – Tanasin, Andrejević, Joković, Mitrović – Pejić, Radinović – Šćepanović, Vesić, Karaklajić – Rušević. Trener: Branko Žigić.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 48 bodova i meč sa Novosađanima predstavlja im uvertiru za 162. "večiti" derbi, koji je na programu u nedelju u 18 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Proleter je u donjem delu tabele sa 23 boda.

Trener Partizana Savo Milošević i njegovi izabranici imali su goste na treningu pred današnji meč. Navijači su došli u "Zemunelo" i obratili se crno-belima, a zatim na društvenim mrežama objasnili svoje zahteve.

"Našu podršku će imati, ali hoćemo da ginu za sveti grb koji nose na grudima, a ne da igraju kao babe i traže izgovore. Dosta nam je izgovora o lošim terenima i izjavama 'zadovoljni smo nerešenim rezultatom'. Nećemo da čujemo više takve komentare", poručili su "Grobari" sa južne tribine i dodali:

"Seti se legendi što su grb taj nosili, seti se njih - pogledaj nas i jači si".

Partizan je u prošlom kolu osvojio bod na gostovanju TSC-u (1:1), dok su Novosađani kao domaćini slavili minimalnu pobedu nad Inđijom.

Crno-beli su dobili svih sedam dosadašnjih duela sa Proleterom, zaključno sa prvim ovosezonskim u Superligi, 14. septembra 2019. u Novom Sadu, gde je bilo 0:3.

"Posle negativnog rezultata na prethodnoj utakmici, ova sa Proleterom jako bitna za nas, i zbog bodova i zbog dobrog uvoda u derbi koji jeste najvažniji za nas u ovom delu sezone", rekao je trener Partizana Savo Milošević i dodao:

"Suma, Sadik i Urošević ne igraju protiv Proletera, jer su na karton od suspenzije, ali se Asano vraća u tim".

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track