RAMADANI POKRAO I SRBIJU? Španska policija češlja Zvezdu i Partizan!
Foto: Youtube Printscreen, @starsport

SKANDAL E, OVO SU VEĆ OZBILJNE OPTUŽBE

RAMADANI POKRAO I SRBIJU? Španska policija češlja Zvezdu i Partizan!

Fudbal -

Problem Nikola Damjanac i Falji Ramadani sumnjiče se da su i preko klubova u našoj zemlji nezakonito stekli novac koji su kasnije ulagali u Španiji, a time su oštetili i srpski budžet

Fiktivnim transferima preko srpskih klubova Falji Ramadani i Nikola Damjanac nezakonito su stekli novac koji su kasnije ulagali u Španiji, glase navodi optužnice protiv tandema menadžera koja ovih dana potresa Španiju. Suma koju su tako stekli iznosi oko deset miliona evra.

Osim preko naših klubova, poznati agenti fiktivne transfere radili su preko timova u Belgiji i na Kipru. Sve to dovelo je dotle da su španski istražitelji pokucali i na vrata srpskih kolega, kako bi zajedno došli do potrebnih dokumenata iz Crvene zvezde i Partizana, a tiču se transfera igrača koje je radila agencija LIAN sport.

- Posle detaljne analize praćenja i porekla novca na međunarodnom nivou otkrilo se da su ti zastupnici formirali kriminalnu organizaciju koja je bila sposobna da kontroliše razne fudbalske klubove u zemljama poput Srbije, Kipra i Belgije. Zatim su sprovodili fiktivne transfere, za koje se saznalo iz dokumenata koje su otkrili mediji i platforma Football Leaks - glasi saopštenje španskih istražnih organa.

Na kraju se dodaje i nešto što bi moralo da bude signal i za srpske državne institucije da pokrenu istragu.

- Na pomenuti način obogatili su se Ramadani i Damjanac i naneli veliku finansijsku štetu klubovima i državnim budžetima u zemljama gde su utajili porez.

Falji Ramadani i Nikola Damjanac pojaviće se danas pred sudom u Madridu, gde će izneti svoju odbranu na brojne optužbe.

Sporno Ispituje se i Jovićev ugovor

Jedan od ugovora koji istražitelji češljaju jeste onaj između Luke Jovića i Real Madrida, koji je urađen posredstvom agencije Faljija Ramadanija. Osim toga, predmet istrage su i ugovori nekolicine velikih fudbalera poput Stefana Savića, Luke Modrića i drugih.

Čak i Nejmarov prelazak u PSŽ navodi se kao sporan, a povezan je i sa agencijom Lijan sport.

foto: Profimedia

Prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona Ajaks obrukao se u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope - ne zato što je izgubio od Hetafea sa 2:0, već zato što nijednom nije šutnuo u gol. Večeras (21.00) će to pokušati da ispravi u Amsterdamu - kec je 1,72, a prolaz Ajaksa nosi kvotu od čak 5,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ajaks - Hetafe.

Kurir / Miloš Bjelinić

Foto: @starsport, Youtube Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track