ČLAN KUĆE SLAVNIH PREMINUO OD KORONE: Legenda NFL-a koji je igrao bez prstiju na nozi, izgubio bitku sa opakim virusom!
Foto: AP

tuga

ČLAN KUĆE SLAVNIH PREMINUO OD KORONE: Legenda NFL-a koji je igrao bez prstiju na nozi, izgubio bitku sa opakim virusom!

Ostali sportovi -

Legendarni NFL igrač Tom Dempsi i član Kuće slavnih preminuo je u 74. godini od koronavirusa

Ovu tužnu informaciju objavio je njegov bivši klub Nju Orleans Sejnts uz veliku žalost što njegovo telo nije izdržalo borbu sa opakim virusom koja je trajala od 30. marta.

Dempsi je imao sjajnu karijeru, iako je rođen bez prstiju na njegovoj desnoj nozi, istoj onoj koju je koristio tokom NFL karijere. Zato je za njega bila specijalno dizajnirana ravna obuća, sada izložena u Kući slavnih, kojom je 1970. godine postavio rekord kada je pogodio šut sa 63 jarda. Pune 43 godine bio je igrač sa najduže uspešno izvedenim udarcem, dok njegov rekord 2013. godine nije srušio igrač Denver Bronkosa Met Preter. "Tomov život govorio je o snazi ljudskog duha, koja mu je omogućila da ne dozvoli preprekama da mu stoje na putu ka njegovim snovima i težnjama", poručio je Gejl Benson, vlasnik Nju Orleans Sejntsa, gde je Tempsi igrao od 1969. do 1970. godine i čiji je član Kuće slavnih.

Potom je još nastupao za Filadelfija Iglse, Los Anđeles Remse, Hjustor Ojlerse i Bafalo Bilse. Po završetku karijere vratio se u Nju Orleans, gde je sa suprugom Karlin živeo do smrti, a 2012. godine utvrđeno je da mu se razvila demencija. Savezna američka država Luizijana postala je žarište širenja koronavirusa u SAD, a u staračkom domu gde je živeo Dempsi zaraženo je 14 lica.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track