DANAŠNJE IZDANJE ŠPANSKE MARKE IZGLEDA OVAKO: Radomire, volimo te! (FOTO)
Foto: Starsport

SRPSKI STRUČNJAK PREMINIO U PONEDELJAK

DANAŠNJE IZDANJE ŠPANSKE MARKE IZGLEDA OVAKO: Radomire, volimo te! (FOTO)

Fudbal -

Najtiražniji španski sportski list "Marka" odao je svojevrsnu počast preminulom fudbalskom stručnjaku Radomiru Antiću.

Španska "Marka" je Srbina postavila na naslovnoj strani uz reči "Radomire, volimo te".

Dnevni sportski list ne samo da je na naslovnoj strani obavestio čitaoce da je slavni Mister preminuo u 71. godini, već je to uradio na veličanstven način.

A otkud baš ove reči na naslovnoj strani?

Odgovor se krije u saopštenju kluba koji je Antić lansirao u sam vrh španskog fudbala.

Saopštenje Atletika vam prenosimo u celosti:

"Radomir Antić je došao u naš klub 1995. i postao jedan od glavnih stubova istorijske duple krune. Njegov dobar rad na klupi crveno-belih nije ga učinio samo jednim od najprestižnijih trenera (a trenutno je četvrti u našoj istoriji po broju mečeva koje je vodio - 189), već je donelo i neprevaziđenu ljubav publike koja mu je pevala "Radomir, te quiero" ("Radomire, volim te") svaki put kada je naš tim igrao kod kuće...

Atletiko je ostao upamćen po toj sezoni u kojoj je igrao čvrsto a brzo, sa mnogo kontranapada u kojima je Antić instistirao da je prvi dodir s loptom ključan za ishod. Njegovih uobičajenih 11 bili su Molina - Heli, Solozabal, Santi, toni - Viskaino, Pantić, Simeone, Kaminero - Kiko i Penev. Sa Milinkom Pantićem kao izvođačem svih prekida i odličnim rešenjima za skok-igru, bila su to naša najuobojitija oružja.

foto: Profimedia

Dokaz za to je da smo više od polovine golova dali upravo na taj način. Pritom, one brze kontre, kvalitet ljudi u veznom redu i golgeterske sposobnosti ekipe učinili su Atletiko senzacijom šampionata, u kome je ostvario 12 mečeva u nizu bez poraza, dao 75 golova, a primio smo 32. Penev je bio najbolji strelac (16), Simeone je dao 12, Kiko 11, a Pantić 10. Samo oni su dali više golova nego 11 vrhunskih timova kada se svodio račun na kraju sezone. Vrhunac je bio trofej Kupa kralja, kada je pobeđena Barselona Johana Krojfa, sa zvezdama kao što su Gvardiola, Figo i Bakero, a trijumf je na La Romaredi doneo gol Pantića.

foto: Profimedia

Radomir Antić je ostavio pečat u Atletiko i zbog rezultata, kao profesionalac, ali i zbog svojih ljudskih kvaliteta. Zato je naš predsednik kluba, Enrike Serezo, poželeo da istakne da je "ovo istinski tužan dan i za Atletiko i za svet fudbala, jer nas je Antić napustio. Sjajan čovek i jedan od arhitekata zlatne ere u kojoj je Atletiko Madrid bio. Uvek ćemo pamtiti duplu krunu koji nam je doneo. Osećam se ponosnim što sam ga poznavao, a bila je prava privilegija deliti fudbalske momente sa njim. Svu ljubav koju imam - šaljem njegovoj porodici", stoji u saopštenju koje je potpisao izvršni direktor Atletika, Miguel Anhel Hil, a zatim i dodao:

"Gubitkom Radomira, izgubili smo i mali deo srca našeg kluba. Uz njega sam naučio da pobeđujem. Uz njega sam naučio da živim sa strašću i detaljima koji običnog čoveka čine boljim, a igrača više od običnog igrača".

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track