OVO NIKAD NIJE ZABELEŽENO: Zbog Antića su u Španiji SVI uradili JEDNO! Ovo je dokaz koliko im je RADOMIR značio
Foto: Printskrin/Marca

Poslednji pozdrav legendi

OVO NIKAD NIJE ZABELEŽENO: Zbog Antića su u Španiji SVI uradili JEDNO! Ovo je dokaz koliko im je RADOMIR značio

Fudbal -

Smrt Radomira Antića, jedinog trenera na svetu koji je vodio tri najveća španska kluba, Real, Atletiko i Barselonu, potresla je sve u ovoj zemlji.

I u teškim trenucima kada koronavirus odnosni dnevno na stotine žrtava, Španci su naslovne strane posvetili srpskom stručnjaku Radomiru Antiću.

Tako "Marca", najuticajnija novina u Španiji, šalje poruku "Radomire, volimo te".

#LaPortada Radomir, te quiero ❤

A post shared by MARCA (@marca) on

"Postoje ljudi koji su rođeni u Žitištu, malenoj zabiti u Srbiji, a bliski su nam kao da su iz Aranhuesa. To je slučaj Radomira Antića. U svim svojim kancelarijama, jedina profesija mu je bila fudbal. Bio je igrač, trener, selektor i komentator. Jedino nije bio predsednik. Zato što to nije ni želeo. Obukao je trenerku i u njoj stigao do najvećih visina. Jedini je čovek u istoriji koji je određivao sastave Reala, Barselone i Atletika. Sveto trojstvo. Radio je sa maršalima zavera, predsednicima Mendozom, Hilom i Gasparom. Bio je to put prepun zamki kao rtani front u Vijetnamu, ali ih je on prolazio kao kapetan mirnoće i general fudbala", stoji u komentaru ovog lista.

List "As" je u vrhu stranice uz Antićevu sliku napisao: "Trener za sve."

"Mundo deportivo" ističe da je Radomir Antić bio velikan.

Ni katalonski "Sport" nije propustio priliku da Antiću ukaže čast, uz reči da je "otišao Radomir Antić, trener Barselone, Atletika i Reala".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track