LEKCIJA ZA CEO ŽIVOT! RADOMIR JE REČI SVOJE MAJKE DOBRO ZAPAMTIO: Sine, sad svako može da obriše gu**cu sa tobom (FOTO)
Foto: Profimedia

PREMINUO U MADRIDU

LEKCIJA ZA CEO ŽIVOT! RADOMIR JE REČI SVOJE MAJKE DOBRO ZAPAMTIO: Sine, sad svako može da obriše gu**cu sa tobom (FOTO)

Fudbal -

Proslavljeni fudbalski stručnjak Radomir Antić preminuo je u 71. godini života u Madridu, a u istoriji srpskog i svetskog fudbala ostaće zauvek upisan velikim slovima.

Radomir Antić nedavno je govorio o detinjsvu, roditeljima, ali i lekcijama koje je naučio još kao vrlo mlad.

Jedna od njih bila je i ona od njegove majke Milke.

"Pošto je moj pokojni otac Jovo Antić bio u aktivnoj vojnoj službi u posleratnoj Jugoslaviji, stalno smo se selili, pa sam se sasvim slučajno rodio 1948. godine u Žitištu, malom mestu u Banatu. Dve godine pre toga moja majka Milka rodila je starijeg brata Dragomira. Moja mlađa sestra Mira bila je prava mezimica cele porodice jer je sedam godina mlađa od mene, pa smo je brat uvek štitili i ispunjavali joj svaku želju.

foto: Profimedia

Roditelji su nas strogo vaspitavali i učili da se časno i uzdignute glave probijamo kroz život. Majka Milka nije radila te je puno vremena provodila u stvaranju naših navika i pogleda na okruženje. Govorila nam je da je važno da se u dobru ne uznesemo a zlu ne potonemo.

Kada sam kao momčić potpisao prvi profesionalni ugovor sa fudbalskim klubom Sloboda iz ondašnjeg Titovog Užica, tresnuo o sam o sto dva primerka dnevnih novina „Vesti“ u kojima je bila moja slika i izjava. Pitao sam majku tada je l’ vidi koliko sam u životu uspeo, na šta mi je ona odgovorila: „Sine, toliko si uspeo da sada narod može gu***u da obriše s tobom.“ Stroga i pravična je bila majka Milka", prisećao se Radomir Antić.

foto: Starsport©

Ta simpatična scena iz mladosti učinila je da naš čuveni stručnjak nikada i ne brine šta se o njemu piše i govori. Bilo mu je važno da se u dobru ne uznese, a u zlu da ne potone.

Radomir Antić preselio se u večnost, a u istoriji srpskog i svetskog fudbala ostaće zauvek upisan velikim slovima.

(Kurir sport, Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track