NAJBOLJI STRELAC SRBIJE BI DA IGRA ZA MAĐARSKU: Vladimir Silađi iznenadio, Tumbaković je na potezu!
Foto: Starsport©

komšije u ofanzivi

NAJBOLJI STRELAC SRBIJE BI DA IGRA ZA MAĐARSKU: Vladimir Silađi iznenadio, Tumbaković je na potezu!

Fudbal -

Golgeter Superlige ima ambiciju da uskoro obuče dres reprezentacije

Vladimir Silađi, najbolji strelac Superlige Srbije, je momak koji potvrđuje krilaticu da je u fudbalu sve moguće. Do prošle godine igrao je u nižem rangu, lomatao se u ligama trećeg ranga, a danas je prvi golgeter šampionata sa 15 pogodaka na svom kontu.

foto: Starsport©

Kako to uvek biva, onaj ko je najbolji strelac lige svakako zaslužuje pažnju reprezentacije i srpskog selektora. Ljubiša Tumbaković nije se oglašavao povodom ovog pitanja, ali zato jeste junak naše priče Vladimir Silađi. I može se reći, iznenadio je domaću javnost. Napadač TSC iz Bačke Topole, rođen u Novom Sadu pre 27 godina, ima želju da igra za Srbiju, ali ne bi imao ništa protiv ni da obuče dres susedne Mađarske.

foto: Starsport©

List Nemzeti sport donosi naslov - "Topola: Mađarska reprezentacija? Sa zadovoljstvom! Vladimir Silađi". Napadač TSC otkrio je kakvi su mu planovi za budućnost. Na pitanje novinara da li razmišlja o dresu reprezentacije Srbije posle 15 datih golova kaže:

- To nije mala brojka, ali želim još više. Golovi mi daju samopouzdanje i skidaju teret sa mojih leđa. Želim da budem prvi strelac lige. Ako me Srbija pozove, ne bih odbio, jer bi to bila velika čast.

Mađarski novinar je insistirao dalje, upitao je Silađija da li postoji mogućnost ako dobije državljanstvo Mađarske zaigra za reprezentaciju te zemlje, kao Nemanja Nikolić, rođeni Senćanin.

- Nemam ništa protiv toga. Ako bi me Mađarska pozvala, rado bih se odazvao.

Za svoj uspeh istakao je da duguje mnogo čelnicima kluba TSC, ali i trenerima, sadašnjem Zoltanu Sabou i bivšem Radovanu Krivokapiću. Kaže da se susretao sa raznim nepravadama u karijeri i da je u jednom trenutku hteo da prestane da se profesionalno bavi fudbalom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track