REVOLVERAŠ, KOCKAR, I DAVITELJ KOME ŽENA PERE NOGE! Barselona mu je za svaku utakmicu dala MILION EVRA! OJADIO IH JE!
Foto: Profimedia

KONTROVERZNI TURČIN NAPUŠTA BARSU

REVOLVERAŠ, KOCKAR, I DAVITELJ KOME ŽENA PERE NOGE! Barselona mu je za svaku utakmicu dala MILION EVRA! OJADIO IH JE!

Fudbal -

Turski fubaler Arda Turan je verovatno najveći promašaj u istoriji Barselone.

Turan je već pet godina zvanično igrač Barselone. U katalonski klub je stigao 2015. godine, bogovski je plaćen, a od proleća 2017. nije ušao u igru... Barsa sada može da slavi jer su konačno uspeli da se reše "štetočine". Turskom fudbaleru je istekao ugovor.

Turan je tri godine nastupao za Atletiko Madrid, bio je najbolji igrač tima koji je uspeo da osvoji Ligu Evrope, La Ligu i Kup kralja. Barsa nije žalila novac za igrača sa takvom reputacijom. Platili su odštetu od 40 miliona evra i dali mu godišnju platu od devet miliona! Prvih šest meseci nije mogao da igra jer je Barsa bila kažnjena, imali su zabranu transfera.

Jednu sezonu je odigrao na nivou, a onda je potpuno "izgubio kompas". Postao je najveći skandal majstor među fudbalerima i sve drugo mu je bilo bitnije od fudbala.

foto: Profimedia

Davio novinara

2017. godine je imao dva neverovatna ispada. Pri povratku sa utakmice protiv Makedonije davio je u avionu reprezentacije Turske jednog 70-godišnjeg novinara.

"Ko te je pustio u avion? Ko ti je naredio da pišeš o novcu? Jebeš ljude koji su ti dopustili da letiš s nama", urlao je na novinara, koji je pisao kako su fudbaleri zahtevali premije nakon neuspeha na EP u Francuskoj. Nesrećnog čoveka je držao za vrat i pokušao je da ga udari, ali su ga ostali sprečili.

Strastveni kockar

Nakon skandala u avionu usledio je novi... Španski mediji su objavili da je na kocki izgubio ogromnu svotu novca. Minus je pokušao da nadoknadi dodatnim kockanjem, ali se tako još više ukopao. Na kraju je ostao bez dva miliona evra!

Debeo i zapušten

Te 2017. se preselio na tribine. Barsa se trudila da mu pronađe novi klub, ali njemu se više sedelo u loži Kamp Noa za platu od devet miliona evra. Tokom sezone 2017/2018. na trening je došao svega par puta. Visio je po klubovima i kockarnicama, bio je prilično zapušten. Uživao je u novcu, fudbal ga nije zanimao.

foto: Profimedia

Pozajmica

Barsa je znala da ga u takvom stanju neće kupiti niko, pa je pristala da ga da Bašakšehirsporu na pozajmicu. Arda je dve godine proveo u turskom klubu i sada mu je istekao ugovor sa Kataloncima.

Koštao Barsu 1.000.000 po meču

Barselona nije dobila ne jedan evro za odštetu, a dali su ogroman novac za Turčina. Arda je odigrao 55 utakmica i postigao 15 golova, a svaki njegov nastup koštao je milion evra! Za svaki gol Barsa je izdvojila 3,6 miliona evra!

foto: Profimedia

Žena mu pere noge

Prvi čovek Turske je Erdogan, inače venčani kum Turana. On se zalaže za uvoenje "političkog islama", prava žena su na niskoj lestvici. One su majke i supruge kojima je dužnost da ispunjavaju želje svojih muževa. Turan je šokirao liberalni deo turske javnosti kada je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj mu supruga Ašilhan pere i masira noge.

Napad na sudiju

Na utakmici protiv Sivasspora fizički je nasrnuo na sudiju i sasuo mu niz najgorih mogućih uvreda. Suspendovan je 16 utakmica, što je najveća kazna u istoriji turskog fudbala. Miljeniku Erdogana kazna je kasnije smanjena na 10 utakmica.

Razbio nos pevaču

U oktobru 2018. godine je ponovo bio u epicentru skandala! Razbio je nos slavnom pevaču, a onda sa pištoljem u ruci pojurio za njim u bolnicu. Do incidenta je došlo u jednom noćnom klubu, u kome je Turan (31) nasrtao na suprugu pevača Berkaja. Kada je Berkaj pokušao da odvoji svoju ženu od nasrtljivog fudbalera, Turan ga je udario i slomio mu nos! Pevač je odmah prevezen u bolnicu, sa njim je pošla i supruga, a za njima i Turan. Fudbaler je nosio pištolj u ruci i tako upao u bolnicu! Turski mediji navode da je Arda oružje nudio Berkaju govoreći mu: "Žao mi je, ubijte me!".

Osuđen je na dve godine i osam meseci zatvora, ali je na uslovnoj slobodi. Bivša fudbalska zvezda ima 33 godine i od danas više nema klub. Međutim, njemu je to najmanji problem.... Moraće da pazi naredne četiri godine da ne napravi neku glupost, kako ne bi završio u zatvoru.

Kurir sport/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track