ON JE SIROČE, SA 14 GODINA JE ČAMCEM POBEGAO U ITALIJU! Preživeo je PAKAO, a Mihajlović je od njega napravio HEROJA!
Foto: Profimedia

neverovatna životna priča!

ON JE SIROČE, SA 14 GODINA JE ČAMCEM POBEGAO U ITALIJU! Preživeo je PAKAO, a Mihajlović je od njega napravio HEROJA!

Fudbal -

Fudbaleri Bolonje napravili su u nedelju veliku senzaciju, savladali su posle preokreta moćni Inter na Meaci, a heroj velikog trijumfa bio je 18-godišnji Musa Džuvara!

Inter je vodio 1:0 i delovalo je da će zabeležiti siguran trijumf na svom terenu protiv Bolonje, a onda je Miha bacio u vatru mladog Musu.

foto: Profimedia

Šest minuta trebalo je bobenom timu srpskog stručnjaka da napravi veliki preokret i zabeleži trijumf. Sve je počelo ulaskom 18-godišnjeg Džuvare u igru...

Mihajlović je ovom talentovanom fudbaleru dao šansu u 65. minutu utakmice, a samo devet minuta kasnije igrač Bolonje je postigao gol i tako nagovestio preokret svog tima.

foto: Profimedia

Njegova životna priča je fascinantna! Mladi Musa Džuvara je poreklom iz Gambije. Odrastao je bez roditelja, imao je samo dedu koji se brinuo o njemu. Sa 14 godina je odlučio da krene u potragu sa boljim životom. Ukrcao se u čamac i pobegao iz svoje zemlje u Italiju. Stigao je na Siciliju, pa su ga smestili u kolektivni smeštaj za izbeglice u Potenci. Tu je i zavoleo fudbal. Počeo je da igra fubal u lokalnom klubu Potenca, zatim je nastupao za Virtus Aviljijano. U ovom klubu je došlo do sudbonosnog susreta. Naime, trener Vitantonio Suma je usvojio mladog Musu i tako mu obezbedio dobre uslove za život i fudbalsko usavršavanje. Nakon toga odlazi u Kijevo, a zatim i Bolonju koja je za njegov transfer izdvojila 500 hiljada evra.

Srpski stručnjak je perpoznao talenat mladog Džuvare, koji je opravdao ukazano poverenje. Debitovao je u Kupu Italije protiv Udinezea u decembru, a prvi meč u Seriji A odigrao je protiv Rome ove godine. U nedelju je uspeo da postigne svoj prvi gol u ovom takmičenju.

Bolonja je nakon ovog trijumfa učvrstila svoju poziciju na sredini tabele. Trenutno su deveti sa 41 osvojenim bodom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track