NEMAČKA LEGENDA SMELO TVRDI: Srbin je najbolji napadač Bundeslige i vredi više od 60.000.000 evra
Foto: AP

Čast

NEMAČKA LEGENDA SMELO TVRDI: Srbin je najbolji napadač Bundeslige i vredi više od 60.000.000 evra

Fudbal -

30 miliona za Kostića? To liči na loš vic, Srbin vredi duplo više

Legendarni nemački fudbaler Jirgen Grabovski veruje da je srpski reprezentativac Filip Kostić najbolji napadač Bundeslige.

Član ekipe koja je osvojila Mundijal 1974. godine smelo tvrdi da Srbin zaslužuje ovo priznanje, jer se lično uverio u igračke vrednosti gledajući svaku njegovu utakmicu ove sezone.

foto: EPA

- Kada pročitam da Kostić košta 30 miliona evra, meni to zvuči kao loš vic. On vredi najmanje duplo više od toga, 60 miliona - ističe Grabovski za Bild.

Bivše desno krilo Ajntrahta smatra da klub ne treba pregovarati oko prodaje Kostića, jer u ovom trenutku se spekuliše sa malim iznosima.

- Pratio sam sve utakmice Ajntrahta. Za mene je Kostić najbolji napadač u ligi, čak iako je u poslednje vreme delovao umorno.

foto: EPA

Ono što nekada ofanzivnog igrača oduševljava kod Kostića je njegova upornost da dobije svaki duel, za razliku od ostalih krilnih fudbalera koji alibi pronalaze u centrašutevima.

- Dok većina igrača pokušava da centrira sa krila, Kostić ulazi u duele, ide do poslednjeg metra i sekunde i odnosi loptu pored svog čuvara. Grabovski je iskren danas kada hvali Kostića, baš kao što je i pre dve godine otvoreno pokazao sumnju.

foto: EPA / SWEN PFOERTNER

- Pre dve godine sam rekao da ga ne bih kupio - priznao je as Ajntrahta, ali nije objasnio razloge svog nepoverenja u Srbina.

Polomio ga Lotar Mateus za kraj

Jirgen Grabovski (76) je jedan od prvih univerzalaca koji je svoje najbolje partije pružao sedmadesetih godina prošlog veka igrajući za Nemačku i Ajntraht.

Osvojio je titulu prvaka sveta 1974. godine, jedan Kup UEFA i dva kupa Nemačke sa timom iz Frankfurta. Karijeru je prekinuo 1980. godine nakon što ga je teško povredio tada mlađani, 19-godišnji fudbaler Borusije Menhengladbah Lotar Mateus.

Kostić za Kurir: Lepo mi je u Frankufurtu!

U komentaru za Kurir Filip Kostić je priznao da mu gode reči velikog nemačkog fudbalera Jirgen Grabovskog.

- Odigrao sam dve sjajne sezone u Frankfurtu. Prve godine pored mene su bili Luka Jović, Ante Rebić i Sebastijan Haler od čijih je transfera klub zaradio ogroman novac. I ja sam imao ponude od velikih evropskih ekipa, ali bilo je previše za Ajntraht da proda čak četvrociu iz prve postave istog leta. Uz to, osećao sam da je potrebno da ostanem i odužim se klubu na poverenju koje mi je ukazano. Neizvesno je šta će biti dalje zbog celokupne situacije sa koronom. Uglavnom srećan sam u Frankfurtu i ne opterećujem se oko drugih stvari - rekao je za Kurir Filip Kostić.

Kurir sport / D. P

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track