Najnovije vesti

PROSLAVLJENI FUDBALER IZBAČEN IZ STANA: Govorili su da je novi Džaja, nudili mu pare da ne ode u Zvezdu SADA JE NA ULICI
Foto: Pritnscreen

TEŠKI DANI SLAVNOG FUDBALERA

PROSLAVLJENI FUDBALER IZBAČEN IZ STANA: Govorili su da je novi Džaja, nudili mu pare da ne ode u Zvezdu SADA JE NA ULICI

Fudbal

Predrag Pašić, proslavljeni fudbaler Sarajeva i nekadašnji član reprezentacije Jugoslavije, biće izbačen iz stana zajedno sa suprugom, prenose mediji u BiH.

Pašić, koji je dres Sarajeva nosio u periodu od 1975. do 1985. godine, doživeo je veliko poniženje u svom gradu pošto je dobio sudsko rešenje po kojem mu se oduzima stan.

Vlasništvo nad stanom u kojem nekadašnji kapiten Sarajeva godinama živi je sporno, a Pašić kaže da je sudski postupak vođen bez njegovog znanja i znanja njegovih advokata, čime mu je oduzeto pravo da brani imovinu.

"Želeo sam da obavestim javnost. Imam svoje zakonske zastupnike, advokate koji me zastupaju pravno, najveći problem je bio što je Opština Centar meni iza leđa vodila sudski postupak, što nisam ništa znao, izgubio sam pravo da se branim kao građanin ove države", rekao je Pašić za "SportSportba" i dodao:

foto: Pritnscreen

"Svojim dokazima doveli su sudiju u zabludu i on je doneo presudu. Čekali su da dobijem izvršno rešenje i izgubim sve pravne mogućnosti da se branim. Ova presuda je donesena na osnovu propuštanja i ja sam izgubio svako pravo da se branim s molbom da kao čovek dobijem pravo da se branim, ovo je za mene zastrašujuće."

Pašić ističe da je sreća u nesreći da se sud nalazi na odmoru pa ovih dana neće morati da napusti stan koji je dobio od FK Sarajevo i nekadašnjeg gradonačelnika Sarajeva, Ante Sučića.

"Sreća je što je sud na odmoru tokom ovog meseca, konačno izvršenje će se možda desiti za mesec."

foto: Pritnscreen

Šta i kako dalje ni sam ne zna. S obzirom na ime i šta je sve učinio za Sarajevo i BiH za očekivati je pomoć i razumevanje, međutim i to je upitno.

"Ne znam ni šta ću ni kako ću, ja sam očajan čovek... U takvom stanju da ne mogu ništa ni govoriti", poručio je utučeni Pašić.

Pašić ima 61 godinu, ponikao je u Sarajevu u kojem je igrao deset godina. Potom je nastupao dve godine za Štutgart, a karijeru je završio u Minhenu 1988. godine.

Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije u periodu od 1981. do 1985. godine i upisao je deset nastupa.

GOVORILI SU DA JE NOVI DŽAJIĆ, NUDILI MU PARE DA NE ODE U ZVEZDU

Dragan Džajić je želeo po svaku cenu da dovede Pašića na Marakanu, međutim ostao je u Sarajevu a odluka je bila politička.

- Nisu mi se ispunili dečački snovi. Kao klinac, skupljao sam Džajićeve sličice, znao svaki njegov potez, trudio sam se da ga imitiram koliko je to, naravno, bilo moguće. U svakom slučaju, Džaja je uticao na moj stil igre, a sličnosti je bilo, i tako mi je indirektno pomogao da postanem vrhunski igrač, sa identitetom. E sad, dokle bih dogurao, ne znam, ali bih svakako u dresu Crvene zvezde imao mogućnost da postignem više nego u mom Sarajevu.

Tadašnji gradonačelnik Sarajeva Ante Sučić je sprečio taj transfer.

- Tada nisam znao da je direktiva bila takva i da je uprava Sarajeva morala da sluša gradonačelnika Sarajeva. A onda je morala da ispuni i moje uslove, pa je to bio transfer najveći u istoriji kluba, veći i od onoga koji je potpisao Safet Sušić - rekao je Pašić za Novosti.

(Kurir sport)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...