BEJLOVA GREŠKA KOJU MU REAL NIJE OPROSTIO: Smejao se Mijatovićevoj izjavi, a sada sedi i čeka isplatu 66 miliona evra
Foto: AP

začarani krug

BEJLOVA GREŠKA KOJU MU REAL NIJE OPROSTIO: Smejao se Mijatovićevoj izjavi, a sada sedi i čeka isplatu 66 miliona evra

Fudbal -

Fudbaler Grert Bejl i Real Madrid već duže vreme ne uspevaju da nađu nizt koja ih spaja.

Velšanin, koji je već sedam godina u Realu i za to vreme je sa klubom osvojio 13 trofeja nije u planovima trenera Zinedina Zidana, ne pokazuje preteranu želju da se nametne, a prema nekim procenama klub mu duguje 66 miliona evra, koliko mu pripada po ugovoru.

Čitav sukob sa Realom počeo je kada je Predrag Mijatović, tadašnji sportski direktor Reala i čovek koji je golom u finalu protiv Juventusa Madriđanima 1998. doneo titulu prvaka Evrope, čekanu 32 godine, gostujući u veoma slušanom radio programu rekao da Geret Bejl ne blista u belom dresu slavnog kluba jer ima malo drugačije prioritete. "Njemu su najvažniji Vels i golf, pa tek onda Real", rekao je tada Mijatović, ni ne sluteći do čega će sve to da dovede.

foto: Starsport©

Najpre je, nedugo posle te izjave, reprezentacija Velsa izborila plasman na EURO 2020, a jedan od navijača je doneo zastavu na kojoj je pisalo "Vels, golf, Madrid. Tim redom", što su fudbaleri prisvojili, a Bejl se oduševljeno smeškao:

Sukob između fudbalera i kluba produbljen je i kada se uprava Reala u poslednjem momentu odlučila da spreči većdogovoren transfer Velšanina u kineski Điangsu.

Nova epizoda desila se kada je Reasl kretao na revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Mančester Sitija, a Bejl zahtevao da razgovara sa trenerom Zidanom. Saopštio mu je da nema želju da ide u Englesku, svestan da nije u planu igre. Umesto u Mančester, Bejl, koji je ove sezone za Reasl igrao na 16 mečeva, je otišao da igra golf, svestan kaluzule iz ugovora po kojoj ne može biti oteran iz kluba bez isplate dogovorene sume.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track