EVO ZAŠTO SAM PROVOCIRAO SRBE! Švajcarski fudbaler OKONČAO KARIJERU pa progovorio o SRAMNIM DETALJIMA sa SP u Rusiji
Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

STRAŠNO

EVO ZAŠTO SAM PROVOCIRAO SRBE! Švajcarski fudbaler OKONČAO KARIJERU pa progovorio o SRAMNIM DETALJIMA sa SP u Rusiji

Fudbal -

Doskorašnji kapiten švajcarske fudbalske reprezentacije Štefan Lithštajner odlučio je da u 36. godini završi karijeru.

Lihtštajner je za reprezentaciju Švajcarske igrao 108 utakmica i treći je na listi po broju nastupa, iza Hanca Hermana i Alana Gajgera.

Tokom karijere je osvojio 17 trofeja, od čega 14 sa Juventusom, čiji je bio igrač od 2011. do 2018. godine. Pre Juventusa je igrao za Grashopers, Lil i Lacio, a posle za Arsenal i Augsburg.

foto: AP

Ostaće upamćen i po provociranju igrajući za Švajcarsku na utakmici protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Tada je sredinom drugog dela oborio Aleksandra Mitrovića u kaznenom prostoru, držeći ga sa obe ruke, međutim, glavni arbitar na toj utakmici Nemac Feliks Brih, samo je odmahnuo rukama!

Ta utakmica i dalje “proganja” sve ljubitelje fudbala u Srbiji. Švajcarska je pobedom sebi otvorila vrata na putu ka osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji, a Srbija je polako mogla da pakuje kofere.

foto: EPA/LAURENT GILLIERON

"To što sam slavio sa dvoglavim orlom? Pokazao sam solidarnost sa mojim saigračima, i tada, ali i u budućnosti", počeo je Švajcarac ispovest za "Blik" pa dodao:

"To je ono što nam je potrebno i tokom korona krize. U smislu emocija, meč protiv Srbije je bio najekstremniji, jer smo imali mnogo igrača albanskog porekla. A onda gol u 90. minutu, bilo je ludilo", opisao je Lithštajner.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track