TRAŽIM OPROŠTAJ OD SRBA JER SAM SE POPEO NA CRKVU! Albanac koji je dronom izazvao haos u Beogradu ŠOKIRAO izjavom!
Foto: REUTERS

uf

TRAŽIM OPROŠTAJ OD SRBA JER SAM SE POPEO NA CRKVU! Albanac koji je dronom izazvao haos u Beogradu ŠOKIRAO izjavom!

Fudbal -

Tog kobnog 14. oktobra dogodio se veliki skandal na stadionu Partizana koji je potresao čitav region.

Srbija je dočekala Albaniju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i svi su znali da je napetost na veoma visokom nivou, ali opet svi su se nadali da do haosa neće doći. Međutim, nije tako mislio i Albanac Ismail Morina.

Sa dronom na koji je okačio zastavu ''velike Albanije'' prekinuo je utakmicu u Beogradu, a takođe i izazvao sukob igrača reprezentacija Srbije i Albanije. Stefan Mitrović u želji da se utakmica što pre nastavi skinuo je zastavu i oborio dron zbog čega je došlo do incidenta na samom terenu.

Nakon ovog poteza Morina je sebi od života napravio ''pravi pakao.'' Naredne tri godine proveo je u zatvoru ili kućnom pritvoru, zbog čega se nikako ne oseća dobro.

Priču o Morini preneo nam je magazin "Nedeljnik", koji je ekskluzivno priredio deo knjige Džejmsa Montagija "1321: Among the Ultras", u kojoj ovaj engleski novinar donosi priču o Albancu koji je kontrolisao dron na meču Srbije i Albanije.

Bilo je toliko priča i teorija zavere o ovom incidnetu, ali jedina prava istina je ta da je Morina želeo da učini patriotski čin i da se osveti srpskim huliganima za paljenje zastave u Đenovi.

- Kažu da sam uvredio njihovu zastavu. Njihovu veru. Nisam. Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave - kaže Morina u knjizi "1321: Among the Ultras".

Istakao je da se kaje samo zbog jedne stvari.

- Zbog jedne jedine stvari: što sam se popeo na crkvu. Ako su se Srbi vernici uvredili zbog toga, žao mi je. Tražim oproštaj što sam se popeo na crkvu. A ostalo? Osećam samo ponos. Sve je to bilo moja ideja. I moja sposobnost. I moja glupost. Ali sve je bilo moje - objasnio je Morina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track