SRBIN NA METI ZLOGLASNE BANDE! Hteli da mu otmu sat VREDAN 150.000 evra: Pucaćemo u noge, bam-bam
Foto: EPA/MAURICE VAN STEEN

jezivo

SRBIN NA METI ZLOGLASNE BANDE! Hteli da mu otmu sat VREDAN 150.000 evra: Pucaćemo u noge, bam-bam

Fudbal -

U Holandiji se sa velikom pažnjom prati sudski proces protiv "Roleks bande", ekipe lopova koja se bavi krađom skupocenih ručnih satova, a meti je bio i kapiten fudbalera Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić.

Prema audio razgovorima do kojih je došlo tužilaštvo grupa muškaraca osumnjičenih za višestruke pljačke imala je u planu da ukrade satove i profesionalnim fudbalerima u ovoj zemlji.

Auto pljačkaša je bio ozvučen i otuda audio razgovori u kojima se jasno čuje da su članovi bande razgovarali o satovima Stivena Bergvajna, Sijema de Jonga i Dušana Tadića.

Optuženi su o Tadiću međusobno govorili zaista zaista zastrašujuće:

"Možemo da mu pucamo u noge glokom. Bam-bam-bam", citirana je u Telegrafu izjava jednog od osumnjičenih na suđenju.

Objašnjeno je da su napadači ipak uočili da je Tadićevo obezbeđenje previše dobro, pa su onda usmerili svoj napad na druge žrtve. Ta grupa otima satove poznatih, kao što joj i ime nagoveštava,

Jedan osumnjičeni je govorio na suđenju.

"Ne znam da li verzija koja je predstavljena odgovora onome što smo zaista hteli. Nismo hteli da idemo na piknik sa njim, ali kako i šta bi se zaista dogodilo - zaista ne znam. Bilo nam je dosadno, a to je bio brzi novac", priznao je on.

Fudbaler je nedavno promovisao i jedan od najpopularnijih modela, "Nautilus" kompanije Patek Filip iz Ženeve, koji na tržištu dostiže cenu i do 180.000 dolara (oko 153.000 evra).

Banda Roleks je bila aktivna od 2016. do 2019. godine, a mete su im bili brojni profesionalni fudbaleri, poput Stivena Bergvajna iz Totenhema i Luka De Jonga iz Sevilje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track