ČISTKA NA MARAKANI: Zvezda hoće da zaradi na prodaji Bena, Garsije, Pavkova, Boaćija, Degeneka... (FOTO)
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

nadaju se sumi od 10.000.000 evra

ČISTKA NA MARAKANI: Zvezda hoće da zaradi na prodaji Bena, Garsije, Pavkova, Boaćija, Degeneka... (FOTO)

Fudbal -

Crveno-beli veruju da bi igrački kadar i budžet mogli da rasterete prodajom nekolicine fudbalera

Crvena zvezda je odlučila da sačuva svoju mladost u Željku Gavriću i Veljku Nikoliću, ali će na prodaju iskusnijih fudbalera pokušati da ostvari profit i koliko-toliko zakrpa finansijske rupe nastale ispadanjem iz Lige šampiona. Na Marakani se nadaju zaradi od 10.000.000 evra na prodaji Matea Garsije, El Fardu Bena, Ričmonda Boaćija, Milana Pavkova, Miloša Degeneka, Veljka Simića i Alekse Vukanovića, koliko bi bilo dovoljno da se sezona premosti bez problema.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Mateo Garsija bi trebalo da u narednim danima završi transfer sa Arisom i vrati se u Solun odakle je prošlog leta za 2.200.000 evra stigao na Marakanu. Crvena zvezda bi trebalo da prihoduje 1.500.000 evra i 50 odsto od njegove naredne prodaje u neki drugi klub.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Iskusni El Fardu Ben bi svoje odlične partije mogao da unovči odlaskom ove jeseni. Klub Al Ahli iz Saudijske Arabije zainteresovan je za njegov dolazak, a procena je da bi Crvena zvezda na njegovoj prodaji zaradila između 2.000.000 i 3.000.000 evra. Vrlo je izvesno da se posle utakmice za plasman u grupnu fazu Lige Evrope El Fardu Ben preseli kod Vladana Milojevića i Marka Marina.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Ričmond Boaći, Milan Pavkov i Miloš Degenek bi takođe trebalo da napuste Marakanu do kraja prelaznog roka. Za obojicu napadača, kao i pouzdanog štopera postoje interesovanja klubova iz Rusije, Turske u Azije, konkretno za navani tandem iz zemalja arapskog sveta, ali i Kine i Južne Koreje.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Klub želi i da rastereti igrački kadar, pa bi u slučaju dobre ponude Marakanu mogli da napuste Veljko Simić i Aleksa Vukanović. Crvena zvezda veruje da bi na njihovim transferima mogla da zaradi novac, preko potreban za prevazilaženje teške finansijske situacije uzrokovane korona virusom.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track