PUBLIKU JE GAĐAO STOLOM! Fudbaler kojeg su zvali LUDAK ušao je u GINISOVU KNJIGU REKODRA! Njegova fudbalska karijera je FILMSKA!
Foto: Profimedia

NA DANAŠNJI DAN

PUBLIKU JE GAĐAO STOLOM! Fudbaler kojeg su zvali LUDAK ušao je u GINISOVU KNJIGU REKODRA! Njegova fudbalska karijera je FILMSKA!

Fudbal -

Na današnji dan 1976. godine rođen je urugvajski napadač Sebastijan Abreu, poznat po nadimku "Ludak".

Sebastijan Abreu možda nije planetarno poznato kao neki njegovi slavni sunarodnici poput Luisa Suareza, ali je uspeo da ispiše istoriju fudbala.

Na svoj način, naravno! A karijera je i više nego filmska!

Abreu je za reprezentaciju Urugvaja odigrao 70 utakmica i postigao 26 golova, bio je učesnik Mundijala u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, a na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. postigao je odlučujući gol u penal-seriji protiv Gane, koji je Urugvaj odveo u polufinale.

foto: Profimedia

Mnogi ga smatraju neverovatnim napadačem, a klubovi za koje je on sve igrao teško je i nabrojati. Jer je "Ludak" upravo po broju klubova rekorder u fudbalu.

Urugvajac je oborio svetski rekord po broju različitih klubova za koje je nastupao i nadmašio nemačkog golmana Luka Pfaneštila, zbog čega je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda.

Neverovatni Abreu je u 42. godini potpisao za brazilskog četveroligaša Rio Branko, a to mu je bio 28 klub!

foto: Profimedia

LUDAK Gađao publiku STOLOM

Nadimak "Ludak" potpuno opravdava njegovo ponašanje koje je u krajnju ruku - specifično. Teško onom ko mu 'stane na žulj'.

Sebastijan Abreu je tokom svoje višedecenijske karijere, tokom koje je promenio bezbroj klubova, stekao nadimak "El Loko", odnosno Ludak.

Nije retka pojava da igrači uđu u sukob, pa i fizički sa protivničkim navijačima, ali čuveni Urugvajac je to učinio sa pristalicama njegovog kluba, i to ne da je ušao u sukob nego je zgrabio sto i gađao ih.

Sve se desilo na meču protiv Antafogaste kada prilikom izmene nije mogao više da trpi uvrede sa tribina već je zgrabio prvo što mu je palo pod ruke, u ovom slučaju sto i bacio ga ka prvom redu tribina.

Decenijama Mersisajd derbi nije imao ovakvu važnost - Everton igra „kao lud“ predvođen Anćelotijem s klupe i Hamesom Rodrigezom na terenu, ima četiri pobede u četiri kola, prvi je u Premijer ligu i danas (13.30) čeka gradskog rivala Liverpul koji je u prošlom kolu ponižen protiv Aston Vile (2:7). I pored svega, gosti su favoriti - kvota na dvojku je 1,95, iks je 3,60, a kec je čak 3,80! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Everton - Liverpul.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track