SRBIJU SAM MORAO DA POBEDIM - ZBOG MIHAJLOVIĆA! Bivši hrvatski selektor UZDRMAO REGION: Lično, nisam hteo da se pomirim sa njim!
Foto: Profimedia

ŠTIMAC O TEMAMA O KOJIMA JE ĆUTAO

SRBIJU SAM MORAO DA POBEDIM - ZBOG MIHAJLOVIĆA! Bivši hrvatski selektor UZDRMAO REGION: Lično, nisam hteo da se pomirim sa njim!

Fudbal -

Bivši hrvatski selektor Igor Štimac dao je odgovore na neka pitanja koji će odjeknuti i u Srbiji i u Hrvatskoj, a progovorio je i o odnosu sa Sinišom Mihajlovićem.

Štimac se prisetio se trenerskih okršaja sa Sinišom Mihajlovićem u mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Bila je to utakmica u kojoj je Mihajlović izveo iznenađujuće "istumbani" sastav i u kojoj je za to bio žestoko kažnjen, jer su "vatreni" pobedili 2:0.

Od ranije bilo poznato da su Štimac i Mihajlović u sukobu još iz igračkih dana, te da su se potukli u meču između Hajduka i Crvene zvezde pri početku rata u Hrvatskoj.

foto: Profimedia

U intervjuu za portal index.hr, Štimac je objasnio da je u tom meču imao dodatni motiv u tome da je sa Mihajlovićem imao spor.

Taj odnos vuku još sa početka devedesetih, kada je Štimac gostovao na "Marakani" sa Hajdukom iz Splita, a Mihajlović u dresu Crvene zvezde dobio crveni karton zbog grubog faula na njemu.

"Pobeda protiv Srbije mi je najdraža selektorska. Sa Srbijom smo igrali dva puta, prvo s Ćirom. Protiv Jugoslavije na Maksimiru (1999) nisam igrao zbog suspenzije i tada smo izgubili. Kao selektoru mi je bio imperativ da pobedim jer sam nasuprot sebe imao selektora s kojim sam kao igračem imao konflikt. Posebno je težak bio pritisak koji se stvarao pre utakmice sa Srbijom u Maksimiru, zato sam i otvorio trening u Kranjčevićevoj", rekao je Štimac, a potom progovorio o odnosu sa Mihajlovićem.

foto: Profimedia

"Incident je počeo s Mihajlovićevim startovima. On je startovao da bi polomio noge. Ja se nisam mirio jer sam to želeo kao privatna osoba, ali je naša dužnost bila da se pomirimo jer nas slede mase. Mi kao čelni ljudi naših reprezentacija smo imali dužnost da tako postupimo. Možemo biti ponosni što smo tako reagovali u tim trenucima, postupili smo razumno. Mesec dana pre te utakmice nisam davao izjave i nisam nudio mesta da se nešto pogrešno protumači", zaključio je Štimac.

Real je na klackalici - poraz od Šahtjora, pobeda nad Barselonom, jedva izvučen remi sa Menhengladbahom. Kvalitet je tu, ali nešto debelo ne štima u Zidanovojm ekipi. Ali Ueska danas (14.00) ne bi smela da bude problem. Kvota na keca je 1,37, a na kombinazziju 1&3+ 1,88. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Ueska.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track