PARTIZAN SE NAMUČIO DA PREKINE CRNI NIZ: Natho iz penala slomio Mačvu, veliki peh za Stojkovića uoči utakmice (VIDEO)
Foto: Starsport©

Superliga Srbije

PARTIZAN SE NAMUČIO DA PREKINE CRNI NIZ: Natho iz penala slomio Mačvu, veliki peh za Stojkovića uoči utakmice (VIDEO)

Fudbal -

Partizan je u okviru 13.kola fudbalske Super lige Srbije na svom stadionu savladao ekipu Mačve iz Šapca 2:0 (0:0).

Golove su postigli Natho u 46. minutu iz jedanaesterca i Lazar Marković u 71. minutu.

Treba reći da je pred sam početak utakmice trener Partizana Aleksandar Stanojević imao neočekivani problem jer se golman Vladimir Stojković nije osećao dobro. Izmerena mu je temperatura, bila je povišena, on je otišao kući, a na gol je stao Nemanja Stevanović.

Crno-beli su prekinuli niz od tri meča bez pobede i nakon osmog trijumfa u šampionatu zauzimaju treće mesto na tabeli sa 26 bodova, odnosno imaju tri manje od drugoplasirane Vojvodine.

Na drugoj strani, Mačva je upisala šesti uzastopni poraz i poslednja je na tabeli sa samo pet osvojenih bodova. ; Partizan je bio bolji rival u prvom poluvremenu, Filip Holender je već u drugom minutu pogodio stativu, nakon toga dobru priliku imao je i Takuma Asano, ali golova nije bilo.

Crno-beli su poveli na samom početku drugog poluvremena, u 47. minutu, a strelac je bio Natho sa penala. Prethodno je Obrovac igrao rukom u kaznenom prostoru.

U 71. minutu prednost Partizana duplirao je Marković nakon asistencije Holendera. Marković je sačekao loptu u prostor, umakao je odbrani Mačve i lako matirao Gordića.

Dva minuta kasnije Mačva je zatresla mrežu Partizana, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda. Do kraja meča bilo je još prilika, ali se rezultat nije menjao.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

85. minut - Partizan je imao novu šansu da ode na 3:0, Marković je pucao iz ugla kaznenog prostora na desnoj strani, a Urošević se našao na petercu. Probao je atraktivno, petom, ali nije uspeo

81. minut - Solidan pokušaj Ortiza, izblokirao je Marković

71. minut - GOOOOOOOL 2:0, Lazar Marković! Marković sačekao dodavanje u prostor, zatim pretrčao Obrovca i poslao loptu ispod Gordića

67. minut - Odlična prilika za Mačvu lopta odlazi pored stative

65. minut - Prvo je Mačva zapretila preko Kneževića, a zatiim je Gordić zaustavio pokušaj Markovića.

60. minut - Ističe sat igre

54. minut - Dobra akcija Stevanovića, ali je izostao udarac Holendera

46. minut - GOOOOOOOOOOOOL 1:0, Natho! Izraelac je rutinski realizovao penal

46. minut - Odmah na startu penal za Partizan jer je posle centaršuta Asana jedan igrač Mačve igrao rukom!

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

39. minut - GOSTI TRAŽE PENAL! Opasan napad Mačve započeo je Knežević koji je dubinskom loptom pronašao Zukanovića u srcu kaznenog prostora. Upravo se on našao u kontaktu sa Vujačićem, ali čini se kao da je štoper Partizana prvo išao na loptu. Zukanović je dugo gledao sudiju Mitića

36. minut - Vujačić je posle kornera pokušao, ali nema promene rezultata

33. minut - Partizan steže obruč oko gola Mačve, ali golman Gordić za sada zaustavlja sve udarce koji idu u okvir gola

30. minut - Umalo da Partizan stigne do vođstva posle kornera, ali je posle velike gužve u petercu Sveta Marković prebacio loptu preko gola i tom prilikom nezgodno udario Gordića, koje nakratko ostao da leži na travi

25. minut - Pokušao je i Stevanović

20. minut - Solidan pokušaj Natha iz slobodnog udarca

11. minut - Igra se otvoreno, Partizan ima inicijativu, ali ne i izgledne prilike

3. minut - Dobar pokušaj Asana, lopta je otišla kraj gola

1. minut - STATIVA! Pokušao je Holender, golman Mačve je zakačio loptu, taman toliko da ona završi na stativi

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

PARTIZAN: Stevanović – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Natho, Zdjelar – F. Stevanović, Pavlović, Asano – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

MAČVA: Gordić - Dabić, Mijailović, Marković, Božić – Ivić, Obrovac, Knežević, Adamović – Tripković, Zukanović. Trener: Dragan Aničić.

Sastavi

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević najavio je promene u timu, kao i rekonstrukciju tima u decembru na osnovu igara i zalaganja prvotimaca u narednom periodu:

’’Igramo protiv Mačve na našem stadionu, nismo u najboljoj situaciji. Imaju neke crvene kartone, poslednji su na tabeli, ali nisu gubili ubedljivo. Ipak, u situaciji smo da moramo o sebi više da razmišljamo. Analizirali smo protivnika, ali mi prvo nas da rešimo, pa ćemo lako sa protivnicima. Cilj je da pobeđujemo u utakmicama, da dođemo do igre i rezultata. Hoću i da se lično uverim ko može da odgovori zahtevima do decembra, jer ćemo napraviti određenu rekonstrukciju tima. Utorkom ćemo imati utakmice, mlađi igrači će dobiti tada šansu. Ko zasluži, dobiće je sa prvim timom. Od sutra će neki dobiti šansu, da bismo znali kakva je situacija. Strani igrači su igrali promenljivo, jače utakmice igrali su dobro, a domaće utakmice nisu na nivou već duži period. Menjaćemo neke stvari, nadam se boljem. Najmanji je problem motivisati, ko ne bude motivisan, neće biti s nama. Ovo je filter meni i klubu da vidimo šta možemo i na koga možemo da računamo.’’

Šef stručnog štaba Mačve Dragan Aničić ističe da su suočeni sa velikim kadrovskim problemima u defanzivnoj liniji, ali da će dati sve od sebe da odigraju kvalitetan meč:

’’Partizan je favorit u ovoj utakmici, bez obzira na možda nešto lošiju formu u kojoj se nalazi. To je klub sa velikim renomeom i brojnim jako kvalitetnim igračima. Najveća opasnost preti od Natha, igrač sa bogatim internacionalnim iskustvom, zatim Asana, Zdjelara koji je sigurno najjači defanzivni vezni igrač u državi, a naravno tu je i nekoliko mladih talentovanih igrača. Sutrašnji meč za nas će biti težak duel, a sa druge strane imamo mali problem oko sastava ekipe. Ne možemo da računamo na tri odbrambena igrača, Ristivojevića zbog povrede, a Pešića i Pejovića zbog kartona. Možda će zbog toga neki igrači igrati na pozicijama na kojima ranije nisu. Mi trenutno nismo u situaciji da pretimo, ali i na ovoj utakmici pokušaćemo da damo sve od sebe i odigramo jedan kvalitetan meč.’’

Meč između Partizana i Mačve igra se sa početkom u 17 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track