STOTINE HILJADA SE OPRAŠTA OD VELIKOG MARADONE: Kovčeg ispred predsedništva, vlasti kriju vreme sahrane plašeći se nereda!
Foto: Profimedia

tuga do neba

STOTINE HILJADA SE OPRAŠTA OD VELIKOG MARADONE: Kovčeg ispred predsedništva, vlasti kriju vreme sahrane plašeći se nereda!

Fudbal -

Suze, pesma, raširene ruke, molitve, cveće, dresovi...

Gledajte uživo ispraćaj legendarnog Dijega.

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona biće sahranjen u četvrtak uveče po našem vremenu na groblju Bela Vista u Buenos Ajresu.

Ovu informaciju preneo je njegov portparol Sebastijan Bjanki.

"Sahrana će se obaviti u Vrtu mira u Bela Visti, severoistočno od Buenos Ajresa, gde počivaju i njegovi roditelji", rekao je Bjanki.

Poslednji "El Pibeov" ispraćaj je organizovan u Ružičastoj kući ("Casa Rosada"), vladinoj zgradi u srcu Buenos Ajresa, a u Argentini su proglašena i tri dana žalosti.

Navijači će moći do 16 sati po lokalnom, odnosno 20 sati po srpskom vremenu da se opraštaju od "El Piba". Radi privatnosti koju je zahtevala njegova porodica, a i iz straha vlasti da bi mogli da izbiju nemiri, nije poznata tačna satnica sahrane.

Njegovo telo će biti stavljeno u zajedničku grobnicu gde počivaju njegovi roditelji Dalma Salvadore Tota Franko i otac Don Dijego Čitoro Maradona.

U Argentini je počela trodnevna žalost zbog smrti legende fudbala Dijega Armanda Maradone, a njegovi navijači, poštovaoci i građani opraštaju se od svog idola.

1 / 5 Foto: Profimedia

Očekuje se da će ispraćaju Maradone prisustvovati milion ljudi.

Dijego Maradona preminuo je juče u 60. godini od akutne, kongestivne i hronične srčane insuficijencije. Njegov odlazak potresao je fudbalsku planetu, a čuveni Argentinac po mišljenju mnogih bio najbolji fudbaler u istoriji.

Ovako je izgledala policijska pratnja sa kovčegom slavnog fudbalera

foto: Printskrin/Facebook
foto: Printskrin/Facebook

Kovčeg sa telom preminule legende svetskog fudbala nalazi se ispred predsedništva u Buneos Ajresu, a napregledna armija navijača i poštovalaca slavnog El Pibea oprašta se od Božje ruke poslednji put.

Prvom delu bdenja prisustvovali su uža porodica i prijatelji, a zatim su se kraj njegovog kovčega smenjivali saigrači i drugi poštovaoci.

Poruke žaljenja zbog smrti Maradone stižu iz celog sveta, a iz Vatikana je saopšteno da će papa Franja, inače Argentinac i fudbalski navijač, pomenuti Maradonu u svojim molitvama, prenose mediji.

Na kovčegu su zastava Argenitine, dres Boke i dres reprezentacije. a oko njegu brdo cveća i dresova klubova za koje je igrao i reprezentacije. Veliki El Pibe odlazi u legendu. Prerano. Ali ga ispraćaju kako je zaslužio. Dostojanstveno i veličanstveno.

foto: Printskrin Youtube
foto: AP
foto: AP/Profimedia

Okupljeni Argentinci prolaze kroz Ružičastu kuću i opraštaju se sa svojim idolom. Međutim, stvorila se ogromna gužva jer svi žele da priđu telu slavnog fudbalera, pa je policija već nekoliko puta morala da reaguje kako bi sprečila nerede.

foto: AP
foto: AP

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track