ZVEZDA SPREMNA ZA HOFENHAJM: Crveno- beli trojkom protiv Rada najavili meč u Ligi Evrope VIDEO
Foto: Starsport©

Superliga Srbije

ZVEZDA SPREMNA ZA HOFENHAJM: Crveno- beli trojkom protiv Rada najavili meč u Ligi Evrope VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvena zvezde, su u okviru 16. kola Superlige Srbije na svom stadionu savladali Rad 3:0 (2:0).

Trener Zvezde Dejan Stanković nije računao na Kataija, Ivanića, Kangu, Rodića, Falićineli je bio na klupi, pa su napadački tandem činili Pavkov i Boaći.

Upravo je Pavkov postigao vodeći gol u sedamnaestom minutu meča, kada se oslobodio Stojsavljevića, izbio pred Kahrimana i preciznim udarcem ga savladao. Ipak, golu je prethodilo igranje rukom Zvezdinog napadača, što se u toku meča dosta komentarisalo na društvenim mrežama.

Zvezda je imala potpunu inicijativu, Milan Borjan je na golu domaćih bio potpuno besposlen. Na drugoj stranim, iskusni Kahriman se istakao sa nekoliko dobrih intervencija, a najbolju priliku propustio je Željko Gavrić u 36. minutu, kada je sa nekih sedam-osam metara iskosa sa leve strane šutirao visoko preko gola.

Ipak, pet minuta kasnije Boaći je duplirao Zvezdinu prednost. Pavkov je najpre lepo uposlio Spiridonovića na desnoj strani, ovaj je odlično centrirao u peterac, gde je loptu sačekao Boaći i sproveo je u mrežu - 2:0.

Bio je to rezultat dovoljan za Zvezdinu mirnu igru u nastavku meča, ali je pobeda ipak učinjena ubedljivijom. U 59. minutu Boaći je vratio asistenciju Spiridonoviću, koji je iskosa sa desne strane poslao loptu u suprotni ugao, Kahriman je malo zakačio loptu, nedovoljno da spreči novi pogodak.

Do kraja, trener Crvene zvezde Dejan Stanković je ukazao šansu nekolicini mladih igrača, od kojih je najveću pažnju privukao debitant, 16-godišnji napadač Marko Lazetić, koji je u 77. minutu zamenio Boaćija. Malo je nedostajalo da se u fnišu upiše i u strelce, odlično je reagovao na centaršut sa desne strane, ali je Kahriman uz pomoć stative zaustavio tu loptu.

Drugo poluvreme

90+1. minut - Kraj utakmice

89. minut - Stativa Marka Lazetića

76. minut - Debituje Marko Lazetić momak rođen 1994. godine, ima 16 godina i 10 meseci i igra na poziciji napadača. Oba centarfora je zamenio Stanković. Umesto Boaćija i Pavkova na terenu su Lazetić i Nikola Krstović

68. minut - Odličan pokušaj raspoloženog Spiridonovića, ali njegov udarac prolazi pored gola.

59. minut - GOOOOOOOOOOL 3:0, Spiridonović! Lepo se namestio na levu nogu i pogodio

52. minut - Trifunović pogađa prečku Zvezdinog gola

48. minut - Odličan udarac Boaćija i odbrana golmana Rada

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45.+1. minut - Kraj prvog poluvremena

41. minut - GOLLL! Zvezda vodi 2:0, strelac je Boaći na asistenciju Spiridonovića

28. minut - Crvena zvezda sve više pritiska, Rad se grčevito brani

17. minut - GOOOOOOOL 1:0, Pavkov! Napadač Crvene zvezde je iskoristio grešku odbrane Rada, a utisak je i da je prilikom prijema lopte igrao rukom

13. minut - Za sada bez većih uzbuđenja na Marakani

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Pre početka utakmice bivši igrač Crvene zvezde Damjan e Talek je od Mitra Mrkele dobio uramljen dres sa broj 104. koliko je mečeva odigrao igrajući za

Tok meča

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Eraković – Gavrić, Nikolić, Sanogo, Spiridonović – Boaći, Pavkov.

RAD: Kahriman – Stojanović, Đorić, Stojisavljević, Ciger – Busnić, Trninić – Živković, Riznić, Damjanović – Jovanović.

Sastavi

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da su se njegovi igrači fizički potrošili u duelu sa Gentom, da je došlo do emotivnog pražnjenja, ali da je potreban pravi pristup kako bi se u ovakvim mečevima stiglo do novih bodova:

’’U ovom trenutku još uvek nismo sigurni da li će neko od igrača koji nisu putovali u Belgiju biti spreman za meč protiv Rada. Kada su Katai i Kanga u pitanju sigurno da nećemo rizikovati, Sanogo se polako vraća. Što se tiče Rodića čekamo ponovno testiranje, još uvek nismo sigurni da je Gobeljić maksimalno spreman, ukoliko budemo videli bilo kakav problem u naredna 24 sata ni sa njim takođe nećemo rizikovati. Fizički smo se dosta potrošili u Belgiji, uz to postoji i emotivno i psihološko pražnjenje. Imali smo kiks protiv Javora u jednoj sličnoj situaciji, tako da znamo šta nam je činiti. Pristup je veoma bitan, na tome svakodnevno radimo, jer kada je pristup pravi onda će i rezultat doći. U nekim situacijama igra ne može da bude briljantna posle ovakvog ritma, ali je bitan rezultat, razmišljamo samo o osvajanju nova tri boda.’’

Asistent u stručnom štabu ’’građevinara’’ Slađan Nikolić ističe da je Crvena zvezda svakako favorit, ali da će njegov tim šansu tražiti u umoru rivala i emotivnom pražnjenju nakon evropskog duela:

’’Crvena zvezda je sigurno favorit, pogotovu na svom stadionu gde imaju maksimalni učinak. Suprotstaviće nam se sa velikom dozom samopouzdanja, osokoljeni serijom pobeda na domaćoj i međunarodnoj sceni. Sa druge strane, utakmice ovog tipa mogu biti najlakše za igranje, računamo na Zvezdin umor i emotivno pražnjenje. Igraćemo na odlično pripremljenom terenu, protiv jakog protivnika i na nama je da izađemo i bez pritiska se pokažemo u pravom svetlu.’’

Meč 16. kola između Crvene zvezde i Rada igra se , sa početkom u 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track