PARNI VALJAK POČEO DA MELJE: Partizan kroz Sentu četvrtom brzinom! Crno-beli deklasirali TSC u derbiju Superlige VIDEO
Foto: Starsport©

Superliga Srbije

PARNI VALJAK POČEO DA MELJE: Partizan kroz Sentu četvrtom brzinom! Crno-beli deklasirali TSC u derbiju Superlige VIDEO

Fudbal -

Partizan je u okviru 16. kola fudbalske Super lige Srbije u dklasirao TSC 4:0 (1:0).

Partizan je posle ravnopravnog početka i utakmice bez mnogo prilika poveo iz prve prave šanse. Šćekić je u 24. minutu sa svoje polovine poslao dugu loptu za Holendera, koji je bio brži od Antonića, izašao sam ispred Filipovića i poslao loptu u donji levi ugao gola golmana domaćeg tima - 0:1.

Kada je u 61. minutu trener Partizana Aleksandar Stanojević izvr šio dvostruku izmenu, umesto Stevanovića i Natha je na teren poslao Jojića i Sumu, Partizan je ekspresno prelomio utakmicu.

Čim su izmene izvršene, lopta stiže do Jojića na ivici kaznenog prostora, on odmah daje za Holendera, koji na kraju asistira Sumi, a omaleni Gvinejac iskosa sa leve strane pogađa mrežu za 0:2. Od ulaska Jojića i Sume do Suminog gola proteklo je tek nekoliko sekundi!

Tek što su domaći krenuli sa centra, izgubili su loptu, tačnije Suma im ju je oduzeo, prosledio za Holendera, koji opet izbija oči u oči sa Filipovićem i pogađa donji desni ugao - 0:3!

Tada je meč praktilno bio rešen, ali Partizan je nastavio da vrši protisak, da stvara šanse i koristi previše prostora koji je imao na protivničkoh polovini. .

Igrao se 71. minut meča, Suma je napravio ''dar-mar'' u kaznenom prostoru TSC-a, njegov šut je zaustavio Filipović, ali lopta se odbija do Asana, koji iskosa sa desne strane konačno pronalazi put do mreže - 0:4.

.Drugo poluvreme

90+2. minut - Kraj utakmice

85. minut - Splasnuo je ritam igre posle tri gola gostiju

71. minut - GOOOOOOOOL 4:0, Asano! Japanac se iskupio za seriju promašaja

69. minut - Asano je loš u završnici napada

62. minut - GOOOOOL 0:3, Holender! Suma je za minut i po u igri dao gol i namestio ga

60. minut - GOOOOOOOL 0:2, Suma! Tek desetak sekundi pošto je ušao u igru Suma je zatresao mrežu

50. minut - Lukić je u odličnoj prilici Stojković krajnjim naporom brani

48. minut - Asano propušta još jednu dobru priliku

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

39. minut - Dva puta je pokušao Milićević, ali je golman Partizana Stojković siguran

29. minut - Asano je imao dve dobre situacije, ali nijednom nije uspeo da završi akciju kako je želeo

23. minut - GOOOOOOOOOL 0:1, Holender! Odlično je pobegao odbrani TSC-a i bez problema je matirao Filipovića

20. minut - Pokušaj kontre domaćina, ali Stanojev nije zahvatio loptu kako je želeo i nije uspeo da lobuje

10. minut - Ima domaćin posed lopte, a gost stvara prilke. Pošto je prevario dvojicu čuvara pokušao je Filip Stevanović, međutim, poput Holendara tukao j i u on u dobro postavljenog Filipovića

1. minut - Dobar pokušaj Holendera

1. minut - Utakmca je počela

Prvo poluvreme

TSC: Filipović – Santrač, Babić, Antonić, Varga – Santrač, Milićević - Tumbasević, Zec, Stanojev – Lukić.

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović, Natho, Asano – Holender.

Sastavi

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da ekipa TSC-a može da postigne veliki broj golova, zbog čega njegovi igrači moraju biti posebno oprezni:

’’Igramo protiv ekipe koja je nepredvidiva u ovoj sezoni. Mislim da su najviše golova dali posle Zvezde, ekipa koja može da postigne pet golova, sedam, tako da morate da imate dozu opreza i respekt naravno. Oni imaju stabilnost kao klub, imaju kontinuitet, naravno da je to prednost, ali spremni smo na sve. Zdravstveno stanje je zadovoljavajuće. Baebek i dalje nije spreman, Marković je na granici, ostali se oporavljaju od korone, ali generalno smo zadovoljni, ima nas u dobrom broju. Očekujem sličnu utakmicu kao u Subotici. Oni su izuzetno direktni, ofanzivni. Biće sigurno dobra utakmica kao što je bila u Subotici. Nadam da će ići u dobrom pravcu. Ulazimo u poslednju trećinu, stabilniji smo, ali da bi nas navijači hvalili moramo da postižemo više golova. Imamo problem sa napadačem. Sad sa ove tačke gledišta žao mi je što Matić nije tu, ali nisam znao da će se Baebek povrediti. S druge strane, svesno smo pustili Matića, jer sam želeo da Štuliću ukažem više poverenja. Tako se namestilo.’’

Šef stručnog štaba domaćeg tima Zoltan Sabo ističe da ulogu favorita prepušta crno-belima, ali i da veruje da njegov tim ima kvalitet da iznenadi Beograđane:

’’Verujem u svoju ekipu i mislim da možemo da iznenadimo favorizovani Partizan. Biće svakako teško, Partizan je skup odličnih igrača, imaju odličnog trenera i u pozitivnom su nizu. Mi se, ipak, ne plašimo, isprsićemo se i videćemo koliko ćemo uspeti da postignemo.’’

Meč 16. kola između TSC-a i Partizana ira se u nedelju 29. novembra 2020. godine, sa početkom u 17 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track