Najnovije vesti

NEVEROVATNA PRIČA! MARADONA CELIVAO IKONU NA GRUDIMA IRINEJA: Dijego u liftu sreo srpskog vladiku i odmah ga zamolio za BLAGOSLOV!
Foto: Nebojša Mandić, EPA Oliver Weiken

veliki hrišćanin

NEVEROVATNA PRIČA! MARADONA CELIVAO IKONU NA GRUDIMA IRINEJA: Dijego u liftu sreo srpskog vladiku i odmah ga zamolio za BLAGOSLOV!

Fudbal

Vladika bački Irinej Bulović 2017. godine imao je neverovatan susret sa legendarnim Dijegom Armandom Maradonom u jednom hotelu u Moskvi.

Vladika Irinej je sa episkopom mohačkim Isihijem bio na proslavi stogodišnje obnove Patrijaršije u Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi, a u to vreme u Moskvi se održavao žreb za Svetsko prvenstvo 2018. Maradona je bio u hotelu u kom su bili smešteni zvaničnici SPC, pa je jednom prilikom došlo do slučajnog susreta u liftu.

Detalje ovog neverovatnog susreta opisao je episkop Isihije.

"U atmosferi globalnog velegrada, u hotelu kroz čiji hol, kao na pokretnoj traci, defiluju najznačajnije i najpoznatije svetske ličnosti, u lift je, potpuno iznenada, zajedno sa nama, ušao i oniži crnpurasti čovek, kovrdžave kose i sa upadljivim osmehom na licu. Odmah sam prepoznao da se radi o fudbalskom čarobnjaku, koji je gotovo sâm pobedio favorizovanu reprezentaciju Engleske na Svetskom prvenstvu 1986. godine!"

foto: Nebojša Mandić

Episkop Isihije i vladika Irinej odmah su u Argentincu prepoznali hrišćanske vrednosti i dobrotu.

"I on je, rekao bih, bio iznenađen, videvši dvojicu visokih, od njega skoro dvostruko viših ljudi, u crnim mantijama, sa dugim bradama i kamilavkama na glavama

Već na prvi pogled, u njemu smo prepoznali dobrog čoveka, skromnog hrišćanina i bogobojažljivog vernika jer je odmah pokazao izuzetno poštovanje — prosto se "ukipio" pred vladikom Irinejem — i upitao vladiku da li može da celiva ikonu Presvete Bogorodice na njegovim grudima (panagiju) i zamolio da ga vladika Irinej blagoslovi".

foto: EPA/Demian Alday Estevez

Zanimljivo, vladika Irinej nije znao da ispred njega stoji jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

"Preosvećenom episkopu Irineju, za koga je opštepoznato da ne prati sport, brzo sam objasnio ko je naš saputnik u liftu moskovskog hotela. Naravno, on je dostojanstveno i sa osmehom, pozvao našeg brata Dijega Armanda, kao iskrenog i bogoljubivog hrišćanina, da celiva panagiju na vladičinim grudima, blagoslovio ga na naš pravoslavni način i poželeo mu da ga Presveta Bogorodica prati u svakom dobrom delu koje preduzima.

Eto, takav je bio Maradona, Dijego Armando. Bog neka mu podari Carstvo nebesko!", otkriva episkop Isihije.

Kurir sport/SPC

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...