MISLITE DA JE JOVIĆ NAJVEĆI PROMAŠAJ REALA... E PA VARATE SE! Ovog čoveka plaćaju 50 miliona evra po golu! SUMANUTE CIFRE
Foto: Profimedia

KAKAV KIKS

MISLITE DA JE JOVIĆ NAJVEĆI PROMAŠAJ REALA... E PA VARATE SE! Ovog čoveka plaćaju 50 miliona evra po golu! SUMANUTE CIFRE

Fudbal -

Doveden je kao veliko pojačanje Reala, navijači su imali ogromna očekivanja, a on nije opravdao ni cent koji su uložili u njega... Ne, nije reč o Luki Joviću, koji je uglavnom prvi na udaru španskih medija, već o reprezentativcu Belgije Edenu Azaru.

Azar je definitivno najveći promašaj Reala.

Doveden je u kraljevski klub 2019. godine kao zamena za Kristijana Ronalda. Stigao je u klub kao najbolji igrač Premijer lige za 115 miliona evra i više se druži sa doktorima nego sa saigračima.

foto: Profimedia

Azar je za 18 meseci odigrao samo 28 utakmca od maksimalnih 69. Konstantno je povređen! Čak 270 dana nije bio na raspolaganju treneru.

Belgijanac u Realu godišnje zarađuje neverovatnih 30 miliona evra, što znači da je za boravak u kraljevskom klubu već dobio oko 45 miliona. Kad na tu cifru dodamo i 115 miliona za transfer dolazimo do neverovatne brojke od 160 miliona evra za 28 odigranih utakmica. Dakle, Azar je koštao Real pet miliona evra po utakmici.

"Naslednik Ronalda" je tokom boravka u Realu samo tri puta uspeo da zatrese mrežu protivnika. U 19 ligaških utakmica postigao je tek dva gola, a jednom je bio strelac u Ligi šampiona. Svaki gol Azara koštao je Real nešto više od 50 miliona evra!

Više povreda nego golova

Od dolaska u Madrid Azar je doživeo devet povreda:

- Tetiva kolena (28 dana pauze)

- Zglob (8 dana pauze)

- Napuknuće kosti u stopalu (67 dana pauze)

- Prelom fibule (76 dana pauze)

- Bol od udarca (10 dana pauze)

- Bol od udarca (27 dana pauze)

- Povreda mišića (27 dana pauze)

- Korona (13 dana pauze)

- Povreda mišića (18 dana pauze)

Podsetimo, Azar je trenutno van stroja zbog povrede mišića. Propustio je duel sa Šahtjorom i procenjuje se da neće biti na raspolaganju Zidanu ni na četiri naredna meča.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track