MARADONA MI JE NUDIO MILION MARAKA SAMO DA POTPIŠEM: Bivši trener Partizana otkrio šta se dešavalo nakon čuvenog finala u Meksiku!
Foto: EPA/Demian Alday Estevez, Profimedia

ponuda iz snova

MARADONA MI JE NUDIO MILION MARAKA SAMO DA POTPIŠEM: Bivši trener Partizana otkrio šta se dešavalo nakon čuvenog finala u Meksiku!

Fudbal -

Lotar Mateus, nekada proslavljeni fudbaler i reprezentativac Nemačke, svojevremeno trener Partizana koji je crno-bele odveo u Ligu šampiona otkrio je da je imao ponudu lično od Dijega Armanda Maradone da pređe u Napoli!

Mateus je rekao da je nakon Svetskog prvenstva 1986. godine na kom su Argentinci bili prvaci sveta pobedivši baš Nemačku u finalu, Dijego lično ga vrbovao da pređe iz Bajerna u Napoli.

"Dijego je u Nemačku poslao delegaciju iz Napulja u Minhen. Bili smo u jednom restoranu koji je inače bio zatvoren subotom, ali je otvoren samo zbog našeg sastanka. Kada sam se vratio iz Kelna u 21 čas, mene i mog agenta je čekala torba puna novca", rekao je Mateus i nastavio:

"Menadžeri iz Napulja su mi poslali Dijegove pozdrave. U aktovci je bilo milion maraka, tri puta više nego što sam zarađivao u Bajernu. Tražili su da potpišem za Napoli. Odbio sam, ali mi je Dijegov gest bio jako važan.

Napoli je te sezone po prvi put u istoriji postao šampion Italije, naravno najviše zahvaljujući Maradoni, a Mateus je dve godine zaigrao u Kalču, ali u dresu Intera.

Sa Interom je uzeo Skudeto godinu dana kasnije, kao i Superkup Italije, dok je 1991. sa Neroauzurima osvojio Kup UEFA.

Prethodno je 1990. sa Nemačkom bio bolji od Maradonine Argentine u finalu SP u Italiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track