TRAGEDIJE SRPSKIH FUDBALERA: Partizanov as izgubio brata, Mijatović sina, Savina porodica zavijena u crno...
Foto: Starsport, Privatna Arhiva, Damir Dervišagić

crni niz

TRAGEDIJE SRPSKIH FUDBALERA: Partizanov as izgubio brata, Mijatović sina, Savina porodica zavijena u crno...

Fudbal -

Bivši napadač nekolicine srpskih fudbalskih klubova Andrija Kaluđerović preživljava pakao, jer se lakari posle snažnog strujnog udara, bore za život njegovog sedmogodišnje sina.

Taj događaj je povod da se prisetimo nekih od tragedija u porodicama bivših fudbalskih asova poput Niše Saveljića, Predraga Mijatovića, Sava Miloševića.

Smrt brata Niše Saveljića i kampanja muzičara

Prebrza vožnja i noć, odneli su život tada mladog Nebojše Saveljića, rođenog brata nekadašnjeg fudbalera Partizana i reprezentativca naše zemlje Niše

Zajedno sa Igorem Lazićem Nigorom bio je član grupe "Montenigersi", jedne od najpopularnijih u to vreme.

Fudbal, Partizan, Crvena Zvezda, Transfer, Milan Živadinović, Nikola, Vladica Popović, Niša Saveljić
foto: Dado Đilas

Nebojša je poginuo u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica - Cetinje. Poslednjeg dana oktobra 1999. godine, oko 3:45 ujutru, vozilo u kome se nalazio Saveljić je zbog neprilagođene brzine prešlo na suprotnu stranu i udarilo u stenu, a od siline udarca prevrnulo se na krov i zatim sletelo u jarak pored puta.

Nakon Nebojšine smrti, Igor Lazić je sa Vladom Georgijevim u znak sećanja na svog tragično nastradalog kolegu i prijatelja snimio pesmu "Ne brže od života", kojom su ujedno apelovali na sve vozače da prilagode brzinu uslovima i na taj način sačuvaju svoj, ali i tuđe živote.

Mijatov sin se borio kao lav

Poznata je i životna priča Predraga Mijatovića, koji je izgubio sina posle teške bolesti. Andrej (13), dete iz braka fudbalera i Elene Karić, preminuo je 2009. godine u Valensiji. Dečak je rođen s cerebralnom paralizom, a u međuvremenu je dobio hidrocefalus.

Predrag Mijatović
foto: Starsport©

Tagedija porodice Save Miloševića

Srpska javnost ostala je zatečena tragedijama koje su zadesile Savu Miloševića. Crni niz porodice Milošević počeo je 10. juna 2011, kad je deda Savo (84) ubio sina Stevu (58), oca proslavljenog fudbalera. Zla kob nastavila se krajem novembra 2013, kad je u saobraćajnoj nesreći poginuo Savin brat Andrija (38). Godinu dana kasnije Savo je izgubio i strica Duška (57), koga je prikleštio traktor u selu Johovcu. Takođe, majka bivšeg reprezentativca preminula je od raka, kad je Milošević imao 27 godina.

Reprezentativni napadač pucao sebi u glavu

Letos je samoubistvo izvršio Miljan Mrdaković, bivši fudbaler OFK Beograda i reprezentativac Srbije. On je u iznajmljenom stanu sebi pucao u glavu, ostavivši iza sebe sina Uroša, pred kojim je velika fudbalska karijera. Trenutno je u omladinskom pogonu Čukaričkog, a za njegove usluge se interesuju Zvezda i Partizan.

Miljan Mrdaković
foto: Printskrin

Sin Zvezdinog asa ubijen iz drugog pokušaja

Pre nešto više od dva meseca, sin proslavljenog fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića ubijen je u Beogradu. Napadač na Vedrana Repčića zasad je nepoznat, a ono što se zna jeste da nije prvi put da je neko na njega pucao. Pre pet godina, na Voždovcu, Repčić je preživeo nekoliko prostrelnih i ustrelnih rana, a sad je napad bio koban.

Srebrenko Repčić
foto: Pritnscreen

Čelsi tone sve dublje, Frenk Lampard je na ivici otkaza, a večeras (18.30) ga čeka gostovanje Fulamu, koji je vezao pet remija u Premijer ligi. Kvota na dvojku je 1,55, iks je 4,00, dok je kec 6,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fulam – Čelsi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track