KONAČNO ISPLIVALA ISTINA! SRBIN NIJE MALTRETIRAO HRVATE U VUKOVARU: "Žestoki SRBOMRZAC je ošamario policajca!"
Foto: EPA/ANTONIO BAT

KONAČNO ISPLIVALA ISTINA! SRBIN NIJE MALTRETIRAO HRVATE U VUKOVARU: "Žestoki SRBOMRZAC je ošamario policajca!"

Fudbal -

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta nazvao je lažnim informacije u hrvatskim medijima da je navodno policajac Srbin maltretirao hrvatske navijače "Bed blu bojsa" u policijskoj stanici u Vukovaru.

On je ukazao da je jedan od privedenih ošamario policijca Predraga Grbića samo zato što je Srbin.

Linta je istakao da policajac Grbić nije tukao privedene hrvatske navijače, kako se tvrdi u pismu hrvatske političarke Karoline Vidović Krišto ministru unutrašnjih poslova Hrvatske i da ih niko nije maltretirao čitavu noć.

Prema njegovim rečima, Grbića je ošamario jedan od privedenih hrvatskih navijača i žestoki srbomrzac Ivan Kulić, koji je od ranije poznat po fizičkim napadima na Srbe.

Zvezda, Delije
foto: Starsport

Linta je najoštrije osuđudio i konstantno širenje mržnje i podsticanje na nasilje prema Srbima u Vukovaru čiji je sponzor gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim zamjenikom Marijanom Pavličekom.

U velikoj meri u pitanju su, kako je dodao, deca hrvatskih veterana koji iskazuju svoju mržnju prema Srbima, kao i njihovi očevi i realno je, kaže, da će fizički napadi na Srbe biti sve učestaliji kako se bude približao termin održavanja lokalnih izbora.

On je podsetio da je zagrebački "Večernji list" juče objavio Krištino pismo u kojem ona, kako je istakao, poziva na linč prema Srbima, jer navodi da navijačka grupa "Delije" navodno "aktivno deluje protiv integriteta i suvereniteta hrvatske države ili javno poziva na rušenje hrvatskog ustavnog poretka".

Linta je napomenuo i da je autor poznate proustaške emisije "Bujica" "besni srbomrzac" Velimir Bujanec izneo još brutalnije laži da je, kako kaže, grupa srpskih ekstremista, odnosno navijača Crvene zvezde napala hrvatske navijače.

Kurir sport / Srna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track