MISTERIJA OKO MAJKI DECE KRISTIJANA RONALDA: Ima ih četvoro, a samo se za jedno zna da ga je rodila Georgina FOTO
Foto: Instagram PS

PORODIČNE TAJNE

MISTERIJA OKO MAJKI DECE KRISTIJANA RONALDA: Ima ih četvoro, a samo se za jedno zna da ga je rodila Georgina FOTO

Fudbal -

Fudbaler Juventusa Kristijan Ronaldo porodičan je čovek i na društvenim mrežama često objavljuje fotografije svoje četvoro dece, od kojih je samo najlađe rodila njegova izabranica Georgina Rodrigez, dok su troje starijih rodile surogat majke.

Argentinska manekenka rodila je Ronaldu četvrto dete, Alanu Martinu (3), nakon što je Kristijana juniora (10) i blizance, Evu i Matea (3), dobio veštačkom oplodnjom.

Kada je pre skoro četiri godine Kristijano Ronaldo postao otac blizanaca, Eve i Matea, koje mu je rodila surogat majka, baš kao što je dobio i najstarijeg sina Kristijana juniora mediji pokušavaju da saznaju što više informacija o ženi koja je rodila dete fudbaleru Juventusa.

Još 2017. godine medijima je kružio dokumenat koji dokazuju da je i prvog sina, ali i blizance, Portuglacu rodila ista žena. Mateo i Eva su rođeni u gradiću La Mesi u blizini San Dijega, a surogat majku je porodila poznata doktorka Marija Kastiljo. Sin je rođen prvi, a nekoliko minuta kasnije i ćerkica.

Britanski mediji su takođe, tvrdili da je u istoj bolnici rođen i stariji Ronaldov sin, iako je Portugalčeva majka, Dolores rekla da je on rođen na Floridi.

Ronaldova sestra Katia (44) navodno je primetila da deca imaju dve majke, koje su Meksikanke. Nakon rođenja, sređuju se rodni listovi i pasoši, zbog čega su blizanci i uspeli stići u Španiju, a opet ih je dovela fudbalerova majka jer je on igrao za državnu reprezentaciju Portugala protiv Rusije. Majke vjerojatno ni ne znaju kome su rodile decu.

Prema strogim uslovima diskrecije i prava na privatnost, ženama koje su donirala jajašca kao i onima koje su iznele trudnoću do kraja, najčešće se niti ne kaže gde su deca "završila".

Lokalni se sveštenik Žoao Rodrigez iz njegove zemlje usudio otvoreno kritikovao fudbalera, govoreći da "s time što radi ide protiv Boga te uskraćuje deci pravo na jednog roditelja".

Neki Ronaldovi stari prijatelji i komšije sugerišu kako je njegova odluka da sam odgaja decu potaknuta traumama iz detinjstva. On je kao najmlađi od četvoro dece odrastao u siromaštvu, živeći u jadnoj kući sa zidovima punim azbesta.

Fudbalski superstar je, prema rečima Stefani Kabaljero, pravnice koja se bavi pitanjem surogatstva, morao da plati 140.000 agenciji za blizance, a od te sume 40.000 evra je pripalo surogat majci.

- Ronaldo je odabrao surogat majku između stotina žena čije su fotografije i biografije bile u dostupne u agenciji. Kako bi dobio sina sportskih gena, Ronaldo je odabrao sportistkinju koja ima latino gene. Ronaldo bi mogao da ima problema ako ova surogat majka jednog dana promeni mišljenje i odluči da se bori za svoje blizance. Surogat majka verovatno nikada neće saznati ko je otac dece zbog poverljivosti celog postupka - rekla je ona.

U Portugalu su surogat dogovori zabranjeni zakonom, posebno jer je Ronaldo neoženjen.

- Niti jedan portugalski sud ne bi priznao nikakav dogovor između Kristijana i zamenske majke te bi takav dogovor bio proglašen nevažećim - ističe Kabaljero.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track