GOTOVO! Dragan Stojković Piksi novi selektor Srbije, uskoro i zvanična promocija!
Foto: BETA/ Saša Pavlić Koky

GOTOVO! Dragan Stojković Piksi novi selektor Srbije, uskoro i zvanična promocija!

Fudbal -

Dragan Stojković Piksi novi je selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Zasedao je danas Izvršni odbor Fudbalskog saveza i prihvatio predlog čelnika koji su prethodna dva meseca pregovarali sa Stojkovićem oko njegovog dolaska na klupu Orlova. Očekuje se da tokom nedelje bude i promocija novog selektora, javlja Mozzartsport.

FSS i Stojković tek treba da utanače kolika će biti njegova plata, a to će zavisiti od njegovog definitivnog dogovora sa kineskim Guangdžuom. Raskid ugovora sa klubom iz Azije je dogovoren, ali je i tu još otvoreno kakav će biti finansijski deo tog aranžmana.

Dragan Stojković Piksi
foto: Profimedia

Pregovopri su trajali dva meseca , ali najviše Stojkovića i kluba za koji je vezan ugovorom, Guangdžo R&F i napokon je i taj posao doveden do kraja!

U FSS su ubeđeni da su izabrali najbolje rešenje, čoveka koji je snagom autoriteta napraviti od Orlova bolji tim, sposoban da se izbori za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022 godine.

Rreprezentaciju za mesec dana čeka start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i to odmah okršaji sa dva najveća rivala za prva dva mesta: prvo će Republika Irska gostovati u Beogradu 24. marta, a već 27. dolazi Portugalija.

Ugovor je potpisan do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024, a ako se Srbija plasira, onda će se automatski produžiti do kraja šampionata.

Kurir sport / Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track