KO JE SMESTIO SRBINU I HRVATU: Kako su Mladen Krstajić i Ivan Rakitić napravili najbolju reklamu Miletu Kitiću!
Foto: Dado Đilas

balkanska veza

KO JE SMESTIO SRBINU I HRVATU: Kako su Mladen Krstajić i Ivan Rakitić napravili najbolju reklamu Miletu Kitiću!

Fudbal -

Odlazak na koncert poznatog pevača skupo koštao dvojicu fudbalera Šalkea

Mladen Krstajić je u životnoj ispovesti za Kurir otkrio kako je završio na naslovnoj strani najvećeg i najtiražnijeg nemačkog tabloida "Bild".

Razlog je bio odlazak na koncert pevača Mileta Kitića, zajedno sa saigračem Ivanom Rakitićem.

- A znaš ono kad su nas nemački novinari uhvatili da slušamo narodnjake... Kao svaki gastarbajter, Ivan voli našu muziku. Znaš kako je to bilo. Kad igramo petkom ili subotom, taj dan ne mogu da zaspim do šest ujutro. Radi me adrenalin, ne osećam umor od utakmice. Kad dođe vikend, izađemo, kao cela Nemačka. Samo što smo nas dvojica imali nesreću da nas uslikaju (smeh)! Kad se to desilo, zove Mile Kitić i kaže: „Nikad jaču reklamu nisam dobio i to besplatnu!“ U Nemačkoj četiri miliona ljudi kupuje Bild i nas trojica izađemo na naslovnoj strani. Strašno! Bilo je to posle meča sa Štutgartom, a u sredu je trebalo da igramo s Rozenborgom u Ligi šampiona, odlučujuću utakmicu za plasman dalje. Te subote Ivan i ja odemo u Duizburg da slušamo Mileta. Desi se što se desi. Video sam u dva ujutro da nas je neko slikao, video sam crvenu lampu uperenu prema nama. Ivan mi kaže da umišljam. Dobro - pričao je Mladen Krstajić za Kurir.

Muzika, Mile Kitić, ćerka Elena
foto: Nebojša Mandić

Zbog koncerta obojica fudbalera Šalkea dobili su kaznu od strane uprave. Izgubili su i bogate premije za Ligu šampiona.

spisak, Mladen Krstajić
foto: Starsport©

- Dođemo nas dvojica sutradan na trening. Odradimo sve, niko nas ne dira, dobro je, iako smo napravili glupost. Novinari posle na konferenciji pitaju direktora Andija Milera: „Gde su vam bili igrači?“ On im kaže kod kuće i poruči: „Ako je neko izašao, biće kažnjen!“ I novinari mu pokažu dokaz, naslovnu stranu Bilda. Kad sam došao kući, zvoni telefon. Čim sam video da je direktor, znao sam koliko je sati. Pita me: „Gde si bio sinoć, što mi nisi javio?“ Kažem: „U diskoteci. Kako da ti javim?!“ Nas je neko od naših „jugovića“ slikao u diskoteci i od Bilda uzeo nekoliko stotina evra. Sledeću utakmicu u Ligi šampiona nismo igrali ni ja, ni Rakitić. Kažnjeni smo, bili smo na tribinama, a ostali smo i bez premije, koja je bila ozbiljna. Dobro je što smo prošli dalje, a predsednik i direktor su nam samo rekli - idemo dalje - otkrio je Krstajić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track