PARTIZAN NA JAPANSKI POGON: Takuma Asano sa dva gola doneo pobedu crno-belima u derbiju sa Vojvodinom za nastavak pobedničkog niza
Foto: Starsport

Superliga Srbije

PARTIZAN NA JAPANSKI POGON: Takuma Asano sa dva gola doneo pobedu crno-belima u derbiju sa Vojvodinom za nastavak pobedničkog niza

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Vojvodine sa 2:0, u derbi meču 25. kola Super lige Srbije.

Oba gola za crno-bele postigao je Takuma Asano, u 25. i 64. minutu.

Partizan je drugi na tabeli Super lige 62 boda, dok je Vojvodina treća sa 50 bodova.

Crno-beli su poveli u 25. minutu preko Asana, koji je šutom iz prve na asistenciju Miloša Jojića savladao golmana gostiju.

Asano je u 40. minutu imao priliku da uveća prednost Partizana, ali je pogodio spoljni deo mreže, da bi u 44. minutu takodje bio neprecizan, ovoga puta šutirao je pored gola.

Japanac je drugi gol na meču postigao u 64. minutu posle sjajne asistencije Bibrasa Natha.

Vojvodina je najbolju šansu imala u 92. minutu meča, posle slobodnog udarca Nikole Driničića. Njegov šut je odbranio Stojković, a do odbijene lopte došao je Nikola Andrić, kojem je u dva navrata golman crno-belih odbranio udarace.

Crno-belima je ovo 14. uzastopna pobeda u svim takmičenjima, a poslednji poraz je zabeležen 26. oktobra prošle godine.

U sledećem kolu Super lige Srbije Partizan gostuje Radu na Banjici, a Vojvodina dočekuje Javor iz Ivanjice.

1 / 5 Foto: Starsport

Tok meča:

Kraj!

93. minut - Dve spektakularne odbrane Vladimira Stojkovića za kraj meča.

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta!

84. minut - Prvi pokušaj Bajbeka na meču. Pokušao je iskosa sa leve strane, ali dosta je šut bio slab i po zemlji, pa je bio to lak zadatak za golmana gostiju.

Na tribinama je i predsednik Partizana Milorad Vučelić.

79. minut - Žuti karton za Stanojevića zbog protesta nakon ovog dosuđenog faula.

78. minut - Sjajan pokušaj Nikole Drinčića iz slobodnog udarca posle faula na ivici šesnaesterca, ali igrač Vojvodine pogodio je mrežu samo sa gornje strane gola.

71. minut - Umesto strelca dva gola Asana u igri je Bajbek.

Partizan
foto: Starsport

70. minut - Najbolja šansa na meču za goste. Posle centaršuta loptu je uhvatio Stojković, ona mu je ispada u gužvi, na nju je naleteo Bojić koji je promašio čitav gol.

64. minut - Umesto Natah u igri je Sejduba Suma.

64. minut - GOOOOOOOL! Partizan ima dva gola više golom Asana koji se sjajno snašao u petercu gostiju i pogodio iz okreta posle pasa Natha.

50. minut - Dosta sporo se igra u nastavku, puno faulova i prekida na obe strane terena.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Na pioluvremenu utakmice priliku je dobio Lazar Marković.

45. minut - Okončan je prvi deo igre.

44. minut - Ponovo Asano, imao je zicer situaciju posle sjajnog pasa Natha, ali Japanac je promašio čitav gol, a imao je jedan na jedan sa golmanom gostiju.

44. minut - I opet Asano, sada sa ivice šesnaesterca, ali dosta neprecizno.

Partizan
foto: Starsport

40. minut - Ponovo je probao Asano, gotovo sa istog mesta odakle je postigao pogodak samo sada iz voleja, ali je pogodio spoljni deo mreže Novosađana.

32. minut - Posle centaršuta Jovića probao je Miljković glavom, ali lopta je otišla pored leve stative gola gostiju. Dosta je to bilo sporo i neprecizno.

29. minut - Probao je Drinčić da iznenadi Stojkovića šutem direktno iz kornera, ali na visini zadatka bio je golman crno-belih.

25. minut - GOOOOOOOL! Partizan vodi golom Asana koji je pogodio iskosa sa desne strane i suprotan ugao u malu mrežu. Novu asistenciju upisao je Miloš Jojić.

22. minut - Zanimljivo je da se sa razglasa čuje huj Grobara, prvi put ove sezone.

9. minut - Prva prilika za Vojvodinu. Posle centaršuta Drinčića, lopta se odbila na 17, 18 metara od gola, pokušao je Vukadinović, lopta je otišla daleko preko gola

7. minut - Odlična akcija Partizana, Asano i Jojić su kombinovali, ali posle udarca Jojića, lopta je otišla kraj gola

1. minut - Utakmica je počela.

Prvo poluvreme

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić – Asano, Natho, Jović – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

VOJVODINA: N. Simić – Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak, Đorđević – Drinčić – Vukadinović, Novevski , V. Simić – Mrkaić. Trener: Nenad Lalatović.

Sastavi

Njihovi dueli uvek su bili izuzetno zanimljivi i borbeni, rivalstvo je veliko, a poslednjih godina Novosađani su veoma često uspevali da savladaju renomiranog protivnika.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili devetnaest pobeda, uz dva remija i tri poraza, pa sa 59 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 0:6.

Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili petnaest pobeda, uz pet remija i četiri poraza, pa sa 50 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Napretka, a rezultat je bio 1:0.

Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone u Novom Sadu ekipa Vojvodine je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 3:2.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević pohvalno je govorio o novosadskom timu i njihovom treneru Nenadu Lalatoviću:

’’Prema svakoj ekipi imamo poštovanje, prema Vojvodini posebno jer su nas pobeđivali u kontinuitetu. Mi to moramo da poštujemo i tako se spremamo za utakmicu. Treći su na tabeli, pravi rival da vidimo kako izgledamo i kakva nam je trenutna snaga. Snažni su, fizički dominantni, mislim da je to njihov najveći kvalitet. Njihov trener Lalatović je temperamentan stručnjak koji sam po sebi nosi dodatnu energiju. U super smo odnosima, poznajemo se dugo. Kod njega najviše cenim što je posle Zvezde nastavio da radi u srpskom fudbalu, to je mnogo teško. Ne znam ko bi od nas trenera koji smo vodili Partizan ili Zvezdu to mogao. On je to radio i u svakom klubu je pravio određene rezultate, što je za veliki respekt. To je po meni njegov najveći kvalitet, svaka mu čast na tome.’’

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

Šef stručnog štaba gostiju Nenad Lalatović ističe da veruje u svoj tim i da će igrači dati sve od sebe, ali i da je jako teško istu ekipu savladati četiri puta uzastopno:

’’Partizan igra kvalitetan napadački fudbal i zbog tog opredeljenja oni su i efikasni, kad se uzme u obzir da smo mi trećeplasirani tim, a da su oni trenutno na drugoj poziciji i to moram da kažem zasluženo. Očekuje nas jedan težak meč, ali ja apsolutno verujem u svoj tim, verujem u svoje igrače. Mi idemo tamo da se nadigravamo sa njima. Nećemo se braniti, pokušaćemo i mi da igramo za gol više. Nemamo razloga za strah, moji momci su pokazali da znaju da igraju protiv Partizana, što govori i činjenica da imamo poslednje tri vezane pobede protiv njih. U finalu Kupa smo ih pobedili, osvojili trofej, u Novom Sadu su vodili pa smo mi preokrenuli na 3:2, tako da će oni sigurno tražiti neku osvetu, da pokažu da su bolji tim od nas. Očekujem tvrdu i neizvesnu utakmicu, očekujem da moji igrači daju svoj maksimum, ne 100 nego 200 odsto svojih mogućnosti i da sa pravom pokažemo da smo tu gde jesmo. Ono što je meni cilj ove godine jeste da odbranimo trofej Kupa Srbije. Utakmica će svakako biti jedan spektakl i krivo mi je što je korona i što neće biti publike, jer tada utakmica dobije na žaru, na borbi, na jednoj vreloj atmosferi kao što je bilo u Nišu. Ja za takve utakmice živim i volim takve utakmice da vodim, one me inspirišu i izvlače maksimum, kako iz mene tako i iz mojih igrača. Moji momci su mnogo toga lepog doneli Vojvodini. Ponavljam, ja apsolutno verujem u njih, izaći ćemo na teren, borićemo se. Naravno da je teško pobediti Partizan četiri puta zaredom. Dolaskom Saleta Stanojevića Partizan igra sjajan fudbal, ali kad imate kvalitet, rezultat se pravi uz dobru atmosferu. Mi ćemo ostaviti srce na terenu da odigramo dobru i kvalitetnu utakmicu.’’

Nenad Lalatović
foto: Starsport©

Derbi susret 25. kola Superlige Srbije između Partizana i Vojvodine igra se, sa početkom u 16 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track