2 CRVENA KARTONA, 2 PENALA, 2 GOLA PAVKOVA: Zvezda se silno namučila, ali slomila TSC u ludom meču u Senti! VIDEO
Foto: Starsportphoto

superliga srbije

2 CRVENA KARTONA, 2 PENALA, 2 GOLA PAVKOVA: Zvezda se silno namučila, ali slomila TSC u ludom meču u Senti! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC-u u Senti, u jednom od dva derbi meča 25.kola Superlige Srbije rezultatom 3:1

Crveno-beli su se silno namučili na gostovanju u Senti.

Zvezda u prvom poluvremenu nije ličila na sebe i tek u 34 minutu je imala prvu preko Ivanića koji je loše šutirao a potom je sjajan šut Nikolića odbranio Filipović.

Bez golova se ušlo u drugo poluvreme, Stanković je izvršio trostruku izmenu, Petrovića, Kataija i Nikolića zamenili su Srnić, Pavkov i Kanga i već u 55. minutu Zvezda je povela.

Ivanić je probio po levoj strani kaznenog prostora, onda poslao loptu u peterac, gde ju je Pavkov rutinski sproveo u mrežu - 0:1.

Međutim samo četiri minuta kasnije uzvraća TSC.

Zec je ušao u kazneni prostor, gde ga je kao poslednji igrač odbrane oborio Milan Gajić i sudija Novak Simović pokazuje na belu tačku, uz crveni karton desnom beku Zvezde.

Lukić je bio precizan sa "kreča" za 1:1

Ali, samo devet minuta kasnije, penal i crveni karton na drugoj strani.

Ivanić se probio u kazneni prostor, došlo je do kontakta sa Tomanovićem i glavni arbitar je pokazao na belu tačku. Usledili su protesti Tomanovića, koji je dobio i drugi žuti karton, pa je i TSC ostao sa igračem manje na terenu.

Kanga ne greši 1:2

Konačan rezultat postigao je Pavkov u 7o. minutu svojim drugim golom, ovoga puta na asistenciju Srnića sa desne strane. za 1:3.

Do kraja bez većih uzbuđenja, Zvezda je rutinski sačuvala stečenu prednost, a mogla je u par navrata čak i da je učini i ubedljivijom

Nakon 25. kola Zvezda je na liderskoj pozicija sa 68 bodova , šest više u odnosu na drugoplasirani Partizan uz meč manje.

TSC se nalazi na sedmom mestu sa 38 bodova.

1 / 6 Foto: Starsportphoto

KRAJ MEČA

DRUGO POLUVREME:

88. minut - Opao je ritam meča i jedni drugi kao da jedva čekaju kraj

83. minut - Pavkov propušta sjajnu šansu da postigne het trik , promašio je prazan gol negde sa penaltika

80. minut - Lepa šansa za Bena, uhvatio je volej sa deset metara, ali lopta odlazi tik pored gola

77. minut - Stanković pojačava odbranu umesto Ivanića i Rodića u igri su Pankov i Gobeljić

70. minut - GOOL 1:3, Pavkov, drugi pogodak golgetera crveno-belih , nakon što ga je Srnić sjajno uposlio sa desne strane

67. minut - GOOL 1:2, Kanga sa penala, oboren je Ivanić u šesnaestercu , Tomanović je dobio žuti karton, a potom i drugi zbog prigovora. Filipović je pročitao Kangu ali nije uspeo da zaustavi loptu

62. minut - Zvezda napada sa igračem manje, TSC vreba iz kontre

57. minut - GOOL, 1:1, Lukić, Gajić je oborio Zeca sa leđa i dobio direktan crveni karton! Lukić siguran sa kreča!

52. minut - GOOL, 0:1, Pavkov, Ivanić je zavrnuo loptu u peterac gde je pronašao Pavkova koji je rutinski plasirao loptu u mrežu.

50. minut - Življa utakmica u drugom poluvremenu, čini se da i jedni i drugi žele pobedu.

46. minut- Dejan Stanković je reagovao u poluvremenu, očigledno nezadovoljan igrom svojih pulena i izršio trostruku izmenu. Umesto Kataija, Nikolića i Petrovića u igri su Pavkov, Kanga i Srnić

1 / 5 Foto: Starsport

PRVO POLUVREME:

45. minut - Prvo poluvreme je produženo za 5 minuta, zbog mnogobrojnih prekida

41. minut - Lepa akcija TSC-a, Lukić hvata volej sa ivice šesnaesterca Borjan brani.

37. minut - Sjajan šut Nikolića, ali odlično brani Filipović i paradom spašava siguran gol

35. minut - Sjajna akcija Zvezde. Gajić je dodao Benu koji je propustio loptu kroz noge, utrčao je Ivanić i šutirao daleko preko gola.

30. minut - Pokušaj Rodića i prvi korner za Zvezdu.

28. minut - Pokušaj Stanojeva, ali je njegov šut izblokirao Rodić.

Zvezda, TSC
foto: Starsport

22. minut - Zvezda neprepoznatljiva u prvih 20 minuta, bez prilike za sada

15. minut - Sjajna prilika za TSC, nakon kornera Banjca, Tomanović je bio glavom šutirao sa pet metara, a loptu je sa gol izbacio Gajić

7. minut - Miran početak utakmice

1. minut - Odmah na početku utakmice sudarili su se Babić i Ben glavama, fudbaleru TSC je pukla arkada i morala je da mu se ukaže pomoć, pa je nastavio utakmicu sa flasterom na glavi.

1. minut - Utakmica je počela

Zvezda, TSC
foto: Starsport

Poznati su i sastavi timova:

TSC: Filipović – Petković, Damjanović, Babić, Petrović – Stanojev, Tomanović, Banjac, Zec – Lukić, Đakovac.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Degenek, Milunović, Rodić – Sanogo, Petrović – Nikolić, Katai, Ivanić – Ben

Dejan Stanković
foto: Starsport©

Trener crveno- belih Dejan Stanković očekuje težak meč u Senti.

Sklop svega može da donese prevagu protiv TSC-a, pre svega dobre pripreme, igre, ali i dobra hemija među igračima, kao i mentalitet. Posle dve evropske utakmice sa Milanom odigrali smo fenomenalan meč u prvenstvu, pogotovo prvo poluvreme na visokom nivou u visokom ritmu i sa mnogo šansi. Taj mentalitet ne treba da menjamo - istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Govorio je Dejan Stanković i o nekadašnjem saigraču iz reprezentacije, a trenutnom treneru TSC-a Mladenu Krstajiću.

- Krstajić je fenomenalan čovek, imali smo dobru saradnju dok smo igrali u reprezentaciji zajedno, dosta se družili, voleli da zapevamo zajedno, da budemo u istom društvu i na terenu smo davali sve jedan za drugog, tako da o njemu imam visoko mišljenje kao čoveku. Kao trener je napravio jednu lepu hemiju u reprezentaciji, međutim kao što je poznato kod nas se rezultati očekuju odmah, tako da mislim da nas očekuje jedan lep duel sa TSC-om. Siguran sam da ih je odlično pripremio, radi se o ekipi koja još uvek nije primila gol, igraju dosta čvrsto, nema sumnje da nas očekuje jedan pravi mini derbi

Dejan Stanković
foto: Crvenazvezdafk.com

Stanković je istakao je da crveno-bele očekuje još jednom teško gostovanje, posle tri utakmice odigrane na strani.

- Ne bih da potcenjujem Radnički i Novi Pazar niti da umanjujem naše pobede. Bila su to dva teška gostovanja, pre svega mislim na ekipe protiv kojih smo igrali, a zatim i na klimatske uslove, jedan nestvarno mekan teren, drugi kao mermer u Nišu. TSC je kompaktna ekipa, koja zna šta radi, dosta dobro se brani i ima ofanzivne tranzicije pogotovo sa našim bivšim igračem Jugom Stanojevim, koji je fenomenalan i dosta brz, tako da ćemo imati o čemu da vodimo računa

Šef stručnog štaba crveno-belih nije krio da očekuje čvrstu igru ekipe TSC-a, ali i da će ekipa biti spremna da odgovori na svaku zamisao protivnčkog tima.

- Očekujem da će i TSC igrati dosta čvrsto kao što je to bio slučaj i sa ekipa protiv kojih smo igrali u prethodnom periodu. Čvrst blok, defanzivna igra u svakom smislu te reči, a ko god bude želeo da se nadigrava mi ćemo biti spremni.

Još jednom je podsetio Dejan Stanković na cilj koji je postavljen pred početak sezone.

- Nije nam cilj da postignemo preko sto golova u prvenstvu, nego da osvojimo titulu.

Gust raspored očekuje naš tim u narednom periodu, a Dejan Stanković istakao je da je svaka sledeća utakmica najbitnija i najteža.

- U ovom momentu je meč protiv TSC-a najteži i na način na koji se mi spremamo. Isti pristup smo imali i u Novom Pazaru, kao i u Subotici i Nišu, takav ćemo pristup imati i protiv TSC-a.

Mladen Krstajić
foto: Nemanja Nikolić

Trener fudbalera TSC Mladen Krstajić rekao je u najvi meča da se raduje utakmici protiv Crvene zvezde i da je optimista pred taj prvenstveni duel jer je njegova ekipa u dobroj seriji rezultata bez primljenog gola.

"Zvezda igra odličan fudbal u poslednje vreme, to je pokazala i u utakmicama u domaćem prvenstvu i u utakmicama protiv Milana. U dobroj su formi, a meni je drago što nam u goste dolaze baš u trenutku kada smo i mi u dobroj formi. Imamo pet utakmica bez poraza i bez primljenog gola, tako da u sutrašnju utakmicu idemo sa velikim optimizmom", rekao je Krstajić.

Utakmica počinje u 16.05h

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track