BEN SLOMIO, KATAI DOKUSURIO BRĐANE: Crvena zvezda teškom mukom pobedila Čukarički VIDEO
Mijailovu, Foto: Starsport©

Superliga Srbije

BEN SLOMIO, KATAI DOKUSURIO BRĐANE: Crvena zvezda teškom mukom pobedila Čukarički VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u derbiju 26. kola Superlige Srbije na svom terenu Čukarički 2:0 (0:0).

Golove ssu postigli je El Fardu Ben u 72. minutu i Aleksandar Katai, koji je u 87. minutu realizovao penal, koji je iznudio Ben.

Nismo u prvih 45 minuta videli previše dobrih prilika i na jednoj i na drugoj strani, beležimo 15. minut i šansu za Bena, tada je njegov šut završio preko gola, a onda i pokušaj Kange u 31. minutu nakon što mu je Gavrić ostavio loptu, ali promene rezultata nije bilo.

Čukarički je dobro odigrao prvih 45 minuta, što je navelo Stankovića da odmah menja na startu drugog dela igre, ubacio je Kataija i Gobeljića što je dovelo do nešto bolje Zvezde.

Upravo je Katai imao prvu šansu u drugom poluvremenu kada je nanizao nekoliko igrača gostiju, ali je šutirao pored gola.

Pretio je i Čukarički i to preko Ćirkovića koji je sačekao centaršut nekadašnjeg fudbalera Partizana Jovanovića, ali je Borjan najavio dobro drugo poluvreme. U 65. minutu velika šansa za Zvezdu kada je golman Petrović sjajno intervenisao nakon udarca rezerviste Nikolića, a onda gol u 72. minutu utakmice.

Tada je Milunović proigrao Bena, čini se i da je lopta dotakla nekoga od fudbalera Čukaričkog u ruku, na kraju fudbaler sa Komorskih ostrva uspeva da ubaci loptu u mrežu za velikih 1:0.

Vršili su pritisak fudbaleri Čukaričkog do kraja, igrali ofanzivan fudbal, ali nije vredelo, Zvezda je iskoristila šansu na drugoj strani, Ben je ponovo uzeo loptu, stigao do nje pre Petrovića koji pravi faul za penal, a najstrožu kaznu koristi Katai koji se upisuje u strelce za konačnih 2:0.

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

87. minut - GOOOOOOOOOOOOOl 2:0, Katai! Fudbaler Zvezde je rutinski realizovao najstrožu kaznu

86. minut - Penal za Zvezdu! Golman Petrović je oborio Bena u kaznenom prostoru

83. minut - Velika borba na Marakani. Čukarički igra otvoreno i pokušava da ugrozi gol Zvezde

77. minut - Kakva šansa za Čukarički! Mijailovič je centrirao, a Borjan odbranio šut Kovača glavom sa desetak metara

75. minut - Umalo da se upornost Ćirkovića isplati gostima, ali se lopta od igrača Čukaričkog odbila u spoljni deo mreže

72. minut - GOOOOOOOL 1:0, Ben! Milunović je centrirao, Gobeljić petom prosledio loptu na drugu stativu, a tamo bio Ben

66. minut - Zvezdin pritisak je sve jači, ali promene rezultata nema

63. minut - Sa oko 30 metara šutirao je Kanga, ali je dobro postavljen bio Đorđe Petrović i lako odbranio

57. minut - Tek što je ušao u igru, Nikola Ćirković je bio u najboljoj šansi Čukaričkog večeras. Šutirao je glavom, ali je Borjan paradom uspeo da odbrani

50. minut - Dobra akcija Kataija, ali završnica nije bila precizna, lopta je završila u gol autu

46. minut - Utakmica je nastavljena, Zvezda u drugom delu sa Kataijem i Gobeljićem na terenu, van igre su Petrović i Gavrić

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

41. minut - Dug napad Zvezde, čiji fudbaleri sa leve strane ne uspevaju da upute koristan centaršut

36. minut - Nakon kornera za Zvezdu, pokušao je Sanogo glavom, a posle odbitka i Ben

30. minut - Sjajan prodor Gavrića i šut Kange, koji je izblokiran, samo korner.

25. minut- Igra se otvoreno sa obe strane, Zvezda ima inicijativu, Čukarički čeka priliku iz kontre.

20. minut- Zvezda je pojačala ritam, nižu se šanse pred golom Čukaričkog, prvo je pokušao Ben, pa Pavkov, pa Njegoš Petrović, ali gosti i dalje odolevaju

17. minut - Ivanić je šutirao levom nogom sa iste strane, ali je lopta prošla pored gola

15. minut - Ben je u kaznenom prostoru dobio loptu od Ivanića, ali nije bilo opasnosti po gol, jer je šut bio neprecizan

13. minut - Slobodan udarac za goste i dobar centaršut, ali Ivanić izbacuje u korner

7. minut - Pala je lopta usred peterca domaćina, ali niko od gostujućih igrača nije uspeo da reaguje

6. minut - Pokušaja Željka Gavrića. Dobro se ubacilo levo krilo, ali je udarac bio blag

1. minut - Utakmica je počela

Pre meča održan je minut ćutanja zbog smrti Aleksandra Sanje Ilića, autora muzike za himnu Crvene zvezde, koju je napisao Ljubivoje Ršumović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Degenek, Milunović, Rodić – Gavrić, Petrović, Sanogo, Ben – Kanga, Ivanić – Pavkov.

ČUKARIČKI: Petrović – Stevanović, Šapić, Ostojić, Kamenović – Docić, Mijailović– Čolović, Kovač, Ergelaš – Jovanović.

Sastavi

Derbi meč 26. kola Super lige Srbije igra se u Beogradu gde fudbaleri Crvene zvezde dočekuju gradskog rivala, ekipu Čukaričkog.

Dueli ovih rivala uvek su izuzetno kvalitetni i zanimljivi, a oba tima su u dobroj formi, pa treba očekivati veliku borbu, odličan fudbal i neizvesnu utakmicu.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili dvadeset dve pobede i dva remija, uz jedan odložen susret, pa sa 68 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu TSC-a, a rezultat je bio 1:3.

Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili petnaest pobeda, uz šest remija i četiri poraza, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Metalca, a rezultat je bio 2:0.

Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone na Banovom brdu ekipa Crvene zvezde je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:3.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da gosti u ovom susretu nemaju šta da izgube i da će sigurno doći sa namerom da naprave iznenađenje:

’’Čukarički je u odličnoj formi, to potvrđuju u poslednje vreme, posebno na zadnjim utakmicama protiv korektnih protivnika pokazali su da igraju lep fudbal, da su u takmičarskom ritmu i da su se lepo ’’namestili’’. Nemaju šta da izgube, sigurno će doći ovde sa namerom da nas iznenade. Mi smo već u ozbiljnoj seriji utakmica, gde samo odmaramo i igramo. Sustigli su nas problemi kada je korona virus u pitanju, Falćineli i Falko su van stroja, takođe Eraković nije sa timom. Moramo da zbijemo redove do 20. marta i utakmice koju ćemo odigrati protiv Mladosti iz Lučana, a zatim ćemo imati jedan lep odmor od četiri ili pet dana da privedemo sezonu kraju onako kako Crvena zvezda zaslužuje. Što se tiče utakmice protiv Čukaričkog očekujem težak meč.’’

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Dušan Đorđević ističe da crveno-beli imaju brojne kvalitete o kojima treba razmišljati, ali da od svoji momaka očekuje da daju sve od sebe:

’’Ispred nas je utakmica sa najozbiljnijim rivalom u ligi, to govori i tabela, a posebno igre Crvene zvezde na međunarodnoj sceni. Pre svega tu mislim na onu najsvežiju, protiv Milana. Čeka nas veliki izazov, ali i utakmica gde ćemo moći da vidimo na kom smo mi nivou. Probaćemo da ostanemo svoji, da potenciramo naše kvalitete. Sa druge strane, Crvena zvezda ima toliko kvaliteta, da moramo i o tome da razmišljamo. Kada govorim o njihovim kvalitetima, mislim i na individualne i na timske. Mogu da igraju na više načina, biće nam zaista teško. Kad je počeo drugi deo sezone, kao cilj smo imali da dođemo na treće mesto. Sigurno je da će sada biti mnogo teže da tu i ostanemo. Znamo da nas čeka izuzetno težak posao. Kazao sam igračima da ne sme da se dovede u pitanje da li ćemo dati sve od sebe. Da li ćemo u tome uspeti, videćemo. U svakom slučaju, moramo da budemo čisti da smo dali sve od sebe, na svakoj utakmici.’’

Derbi susret 26. kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se sa početkom u 19:15 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track