Portugalac Đalo na probi u Zvezdi

Pojačanje u najavi

Portugalac Đalo na probi u Zvezdi

Fudbal -
Đalo je stigao u Beograd i sastaće se s trenerom Robertom Prosinečkim, ali neće trenirati. Biće tu pet dana, tokom kojih će pokušati da se nametne", rekao je portparol crveno-belih Marko Nikolovski.

BEOGRAD - Portugalski fudbaler sredine terena, 20-godišnji Aliu Đalo, došao je na petodnevnu probu u beogradsku Crvenu zvezdu.

"Đalo je stigao u Beograd i sastaće se s trenerom Robertom Prosinečkim, ali neće trenirati. Biće tu pet dana, tokom kojih će pokušati da se nametne", rekao je portparol crveno-belih Marko Nikolovski.

Đalu je pet godina bio u londonskom Čelsiju, ali je po isteku ugovora napustio klub. On je prošlu sezonu proveo u kiparskom AEL-u, za koji je odigrao samo četiri utakmice.

"Od ovog leta je slobodan igrač i ima sve papire kod sebe. Videćemo šta će biti", dodao je Nikolovski. Đalu, koji je poreklom iz Gvineje Bisao, nastupao za mlađe selekcije reprezentacije Portugala.

Aliu Đalo je po dolasku u Beograd rekao:

“Znam da je Crvena zvezda dobar klub, sa velikom istorijom kroz koji je prošlo mnogo velikih igrača. Došao sam ovde, jer mi se ukazala prilika da igram fudbal na visokom nivou u velikom klubu”, rekao je Đalo za klupski sajt.

On je dodao da očekuje da tokom probe zadovolji očekivanja šefa stručnog štaba i ostane u crveno-belom taboru.“Želim da ostanem. Mislim da tehnički i taktički mogu da zadovoljim kriterijume trenera. Ovde se za razliku od Engleske, gde sam bio pet godina, igra drugačiji fudbal. Mnogo više se polaže na tehniku, dok se na Ostrvu više pažnje pridaje snazi, brzini i igra se dugim loptama, sa dosta vazdušnih duela”, istakao je Aliu.

Tamnoputi vezista se upoznao putem interneta i sa navijačima našeg kluba.

“Video sam snimke i uverio se da su navijači "ludi", da podržavaju klub tokom svih 90 minuta. Želim da ostanem, da igram za Zvezdu i uverim se u atmosferu koja vlada na Marakani, a o kojoj sam dosta toga čuo do sada”, zaključio je Đalo.

Fudbaleri Zvezde bili su slobodni prošlog vikenda u 1. kolu prvenstva Srbije, pošto je odložen duel s Javorom u Ivanjici. Naredni meč crveno-beli će igrati u nedelju u 20.45 na svom stadionu protiv Rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track