NOVI SKANDAL POTRESA SRPSKI FUDBAL! UEFA sumnja: Nameštene dve utakmice u Srbiji! Pod sumnjom i nekoliko FUDBALERA!
Foto: Profimedia

bruka

NOVI SKANDAL POTRESA SRPSKI FUDBAL! UEFA sumnja: Nameštene dve utakmice u Srbiji! Pod sumnjom i nekoliko FUDBALERA!

Fudbal -

Evropska fudbalska federacija (UEFA) dostavila je Fudbalskom savezu Srbije podatke o nameštanju dva utakmice u domaćim takmičenjima.

Kako saznaje "Sport klub", predstavnici UEFA su na osnovu praženja uplata u kladionicama u Evropi i Aziji identifikovali ozbilljne anomalije i prosledili obimnu dokumentaciju u FSS.

Radi se o utakmicama koje su odigrane u martu ove godine. Jedna je bila početkom, a druga krajem meseca.

Jedan od dva pomenuta slučaja je označen kao alarmantant, zbog ogromnog broja uplata na Dalekom istoku.

Sam postupak analize sumnjivih mečeva trajao je dugo. Pratilo se učešće pojedinih fudbalera u igri, posebno golova koji su označeni kao simptomatično jednostavni. Dostavljeni su i snimci sa spornih mečeva i još nekoliko potencijalno nerazumljivih i kontraproduktivnih poteza, direktno projektovanih u oslikavanju konačnih ishoda.

Analitičari koji su zaduženi za praćenje "dojavljenih utakmica" evidentirali su i nekoliko fudbalera pod sumnjom. Navodno, pojedini imaju bogat dosije takvih utakmica i bili su skloni takvim stvarima i u ranijim klubovima. Taksativno su imenovani, u izveštajima dostavljenim nadležnim u Fudbalskom savezu Srbije, zajedno sa njihovim bivšim klubovima.

Predmeti su u rukama Svetislava Bate Đurovića, početkom godine imenovanog oficira za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Nekadašnji policajac i načelnik SBPOK-a, u saradnji sa članovima Disciplinske komisije FSS, zatražiće izjašnjavanje klubova i fudbalera pod sumnjom. Potom sledi odluka o visini kazne.

OGLASIO SE FSS

Fudbalski savez Srbije se oglasio kratkom porukom.

"Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima, koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utakmicama. Proces pred nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije je u toku. Trenutno ne možemo da otkrivamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena“, saopštio je portparol FSS Milan Vuković.

Zvezda je pobedila Partizan, praktično osigurala novu titulu, i danas (15.00) rasterećena gostuje Javoru. Kvota na dvojku je 1,15, a na duplu šansu 1X 5,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Javor - Zvezda.

Kurir sport/Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track