DRŽAVO, REAGUJ, BEZ ZAKONA NEMA SPASA SRPSKOM SPORTU: To je JEDINI NAČIN da se stane za vrat NAMEŠTALJKAMA
Foto: AP

zaustavite haos

DRŽAVO, REAGUJ, BEZ ZAKONA NEMA SPASA SRPSKOM SPORTU: To je JEDINI NAČIN da se stane za vrat NAMEŠTALJKAMA

Fudbal -

Gde ima dima, i vatre tu ima. Ako je suditi po pismu koje je UEFA poslala Fudbalskom savezu o nameštanjima rezultata u srpskom fudbalu, kod nas bukti požar. I to ne samo u fudbalu.

Kao najvažnija sporedna stvar na svetu fudbal je u centru pažnje, pa se zbog toga i najviše vidi sve dobro i loše. A u jeku priče o malverzacijama, u danima kada su počele da padaju i kazne, nove sumnjive stvari zasenile su kolo Superlige.

E sad, dok se ne dokaže, niko ne može i ne sme da tvrdi da je nameštanja na bilo kom meču bilo, a na ljudima je da izaberu u koji će scenario da poveruju. Ipak, ono što gledamo i o čemu se u poslednje vreme jasno i glasno priča na sve strane, svedočimo totalnom srozavanju ugleda srpskog sporta. O srozavanju morala da ne pričamo.

0492656887, novac, evri, novčanice
foto: Profimedia

Da se razumemo, nisu ovo problemi od juče, traje to i traje, ali se čini da je sad baš ostalo bez kontrole. I nije reč samo o fudbalu, ima mutnih radnji izgleda u svim sportovima. Da ne pričamo mnogo o tome kako je ideja sporta viteška borba i kako je izgubila svaki smisao, regularnost je dovedena u pitanje, pa više niko preterano ne veruje u slučajnosti zbog kojih je sport zanimljiv. Sve se više misli da je sve zapisano unapred i da odluke samo treba sprovesti u delo.

I šta nam je sad činiti? Nama (narod koji prati sport) ruke su prilično vezane, ali bi država morala da odreaguje. Što pre i što efikasnije. Zakon! Zakon koji će se poštovati i primenjivati! Zakon koji će smeštati iza rešetaka sve krivce. Bez mnogo pompe, bez gledanja kroz prste. Zakon koji će dovesti u red srpski sport. A kažu da je sport ogledalo društva. Zakon! Možda nam i svane!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track