MOŽDA ĆEMO MORATI BEZ NJIH Evo kojim srpskim fudbalerima će UEFA ZABRANITI da igraju za reprezentaciju zbog nove Superlige!
Foto: Profimedia

nema ih mnogo

MOŽDA ĆEMO MORATI BEZ NJIH Evo kojim srpskim fudbalerima će UEFA ZABRANITI da igraju za reprezentaciju zbog nove Superlige!

Fudbal -

Osnivanje Superlige Evrope izazvalo je neviđene potrese u fudbalu.

Najbogatiji evropski klubovi odlučili su da naprave svoje takmičenje, koje će biti pandan Ligi šampiona.

Osnivači Superlige su Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Totenhem, Čelsi, Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Juventus, Inter i Milan. Navodno, njima će se pridružiti Bajern Minhen, Lajpcig i Porto, dok je još pet klubova u igri.

Superliga Evrope
foto: Printsreen

Iz FIFA suporučili da neće priznati to takmičenje, a fudbalerima koji budu igrali u ESL-u neće biti omogućeno da igraju na Svetskom prvenstvu.

Isto tako, UEFA je upozorila da će igrači iz Evropske Superlige biti izbačeni iz svih takmičenja na domaćem, evropskom i svetskom nivou i neće moći da igraju za svoje reprezentacije.

To znači da srpski fudbaleri koji nastupaju za ove klubove neće moći da igraju za reprezentaciju naše zemlje.

Srećom, nema ih mnogo...

Marko Grujić
foto: Instagram

Trenutno samo četiri srpska igrača igraju za klubove koji će nastupati u Superligi. To su: Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov, Marko Grujić i Luka Jović.

Dvojica više ne igraju za reprezentaciju. Matić se oprostio, a Kolarov nije u planovima selektora Stojkovića, tako da problem trenutno imaju samo Luka Jović i Marko Grujić.

Međutim, situacija bi mogla da se promeni na leto. Sergej Milinković Savić je na meti brojnih evropskih velikana i spekuliše se da bi mogao da napusti Lacio. Dušan Vlahović se spominje kao novi napadač Milana, a i Nikola Milenković se često dovodi u vezu sa Mančester junajtedom u poslednje vreme.

Sergej Milinković-Savić
foto: Profimedia

Kurir sport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track