NENORMALNA CIFRA! Prvak Lige šampiona dobija oko 120 MILIONA evra... Evo koliko sleduje osvajaču nove Superlige! BOLESNO
Foto: Profimedia

JASNO JE ZAŠTO SVI ŽELE TAMO

NENORMALNA CIFRA! Prvak Lige šampiona dobija oko 120 MILIONA evra... Evo koliko sleduje osvajaču nove Superlige! BOLESNO

Fudbal -

Tema dana, nedelje, meseca, godine.... je svakako osnivanje nove Superlige Evrope, koja će biti pandan Ligi šampiona.

Najbogatiji evropski klubovi zadali su žestok udarac Ligi šampiona, pošto su odlučili da naprave svoje zatvoreno takmičenje.

Jasno je kao dan da je glavni i jedini motiv - NOVAC!

Verovali ili ne, osnivači će odmah u startu dobiti čak 3,5 milijardi evra, kako bi "stali na noge" nakon udara koji su pretrpeli zbog pandemije korona virusa.

Klubovi će u Superligi zaraditi mnogo više novca nego u Ligi šampiona. Prvak Lige šampiona je poslednjih sezona ukupno dobijao oko 120 miliona evra, a procurila je informacija da će šampion Superlige zaraditi neverovatnih 400 miliona!

Evropski velikani neće moći da ispadnu iz ovog takmičenja, imaće osigurano mesto u Superligi, pa više neće morati da strahuju da li će kroz domaće prvenstvo obezbediti mesto koje ih vodi u elitno takmičenje.

Superliga će imati i ubedljivo najveću zaradu od TV prava. U Ligi šampiona UEFA je TV prava prodavala i onda deo novca davala klubovima, a sada će sav prihod ići njima.

Klubovi osnivači, ukupno njih 12 su: Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted, Real Madrid i Totenhem.

Projekat podrazumeva formiranje lige u kojoj će učestvovati 20 najboljih klubova - 15 osnivača (tri još uvek nisu poznata) i pet klubova koji će se kvalifikovati na osnovu rezultata u prethodnoj sezoni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track