ZAKULISNE IGRE! OTKRIVENO ZAŠTO JE ZAISTA PUKLA SUPERLIGA: Englezi dobili PONUDU koju nisu mogli da odbiju! OZBILJNA LOVA U IGRI
Foto: Profimedia

FUDBALSKI RAT

ZAKULISNE IGRE! OTKRIVENO ZAŠTO JE ZAISTA PUKLA SUPERLIGA: Englezi dobili PONUDU koju nisu mogli da odbiju! OZBILJNA LOVA U IGRI

Fudbal -

Čuveni katalonski list "Mundo Deportivo" otkriva zašto su zaista engleski klubovi doneli odluku da napuste Superligu Evrope.

Samo dva dana nakon osnivanja Evropske Superlige čak šest klubova osvnivača odlučilo je da istupi iz ovog takmičenja - Čelsi, Mančester siti, Totenhem, Mančester junajted i Arsenal.

Mnogi smatraju da su ovu odluku doneli jer nisu mogli da se izbore sa enormnim pritiskom fudbalske javnosti, navijača, vlada, UEFA i FIFA, nacionalnih liga... Međutim, Španci veruju u drugi scenario - Englezi su dobili ponudu koju nisu mogli da odbiju!

Španski list tvrdi da je UEFA započela pregovore sa engleskim investicionim fondovima koji su spremni da ulože ogromna sredstva u budžet nove Lige šampiona. Reč je o 4,5 milijardi evra! To znači da će klubovi u budućnosti zarađivati dosta više u ovom takmičenju.

Međutim, to nije sve... Prvi čovek UEFA Aleksander Čeverin našao je način da "podeli" osnivače Superlige.

Navodno, UEFA je samo engleskim klubovima ponudila ozbiljnu sumu novca da napuste Superligu i oni su to i učinili. Naravno, tu su doprineli i pritisci Fudbalskog saveza Engleske, navijača, fudbalske javnosti...

Zanimljivo, UEFA je novac ponudila samo Englezima, nije kontaktirala španske i italijanske klubove koje smatra odgovornim za formiranje ovog takmičenja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track