U PARTIZANU BESNI, OSTALI BEZ 5.000.000 EVRA: Takuma Asano će na sud u Lozani, Japanac ne haje, već ima novi klub!
Foto: Starsport©

ode lova

U PARTIZANU BESNI, OSTALI BEZ 5.000.000 EVRA: Takuma Asano će na sud u Lozani, Japanac ne haje, već ima novi klub!

Fudbal -

Crno-beli najavili tužbu CAS-u, ali su svi argumenti na strani japanskog fudbalera koji sasvim sigurno dobija parnicu

Odlazak Takume Asana iz Partizana duboko je uzdrmao fudbaski klub. Saigrači i rukovodstvo kluba optužuju Japanca za izdaju, jer ih je ostavio pre završetka takmičenja u Superligi i Kupu Srbije. Čini se ipak da je čelnike crno-belih više zabolela činjenica da će ostati bez planiranih 3.000.000 do 5.000.000 evra koliko je trebalo da zarade na Asanovoj prodaji.

Partizan, Metalac, Takuma Asano
foto: Starsport©

Kako je Kurir ekskluzivno objavio u jučerašnjem broju, Partizan Takumi Asanu ne duguje 30.000 evra, već je ta suma višestruko veća, s obzirom da mu nisu isplaćeni obećani bonusi i nagrade. Partizan je najavio da će tužiti Asana, a za ovakve slučajeve zadužen je Sportski sud u Lozani (CAS). Čini da su svi argumenti na strani japanskog fudbalera.

Bivši potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić oglasio se preko društvenih mreža i potvrdio ono što najviše boli rukovodstvo kluba. Takuma Asano je apsolutno u pravu i crno-beli zbog toga šta ga nisu plaćali gube pravo na igrača.

- Avgusta 2019. godine predvodio sam pregovore sa Asanovim pravnim timom u vezi sa uslovima njegovog ugovora. Pedantnost i pravnička minucioznost tog tima rezultirala je osmočasnovnim pregovorima, uspešno okončanim. Šansa da je Asano načinio pravni propust je na nivou statističke greške - napisao je Vuletić na Tviteru.

Pravni tim Takume Asana spreman je da se suoči sa advokatima Partizana na Sportskom sudu u Lozani. Pošto ovakvi sporovi mogu da traju i dve godine, Takuma Asano će dobiti privremeni sertfikat, jer ima navodno spreman ugovor sa jednim klubom iz Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track