UEFA UZVRAĆA UDARAC SUPERLIGAŠIMA! Ko ostane u projektu 2 godine bez Lige šampiona!
Foto: Starsport©

bomba

UEFA UZVRAĆA UDARAC SUPERLIGAŠIMA! Ko ostane u projektu 2 godine bez Lige šampiona!

Fudbal -

Kako javlja renomirani sajt "ESPN" UEFA namerava da timove koji su ostali verni projektu Superlige suspenduje na dve godine kada je takmičenje u Ligi šampiona u pitanju!

Iz ove medijske kuće pozivaju se na izvore iz same UEFA kada je ova informacija u pitanju. Dakle, to bi značilo da timovi koji se i dalje nisu distancirali od projekta Superlige, koji je inicijativno pokrenulo 12 klubova Real Madrid, Barselona, Atletiko, Juventus, Inter, Milan, Arsenal, Mančester Junajted, Mančester Siti, Liverpul, Čelsi i Totenhem, a u ovom trenutku to su Real Madrid i Juventus.

Superliga
foto: Profimedia

Prvi su sidro digli ipak premijerligaši, potom i Atletiko, Inter i Milan, a i Barselona se nekako distancirala. U Italiji je čak i usvojen propis koji izričito zabranjuje učešće tamošnjih klubova u takmičenja koja ne odobrava savez.

Ostaje da se vidi da li će ova pretnja ostati samo na nivou spekulacija, i iako se pokaže da je ozbiljna, kakav će odgovor biti onih klubova koji su i dalje ostali privrženi ovom projektu, pre svega se misli na Real i Juventus.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track