CEO KAMP NOU MU JE SKANDIRAO IME: U Realu ga proglasili za najgore pojačanje u istoriji, a ovako priča o čuvenom autogolu VIDEO
Foto: Printscreen YT

grobari su ga obožavali

CEO KAMP NOU MU JE SKANDIRAO IME: U Realu ga proglasili za najgore pojačanje u istoriji, a ovako priča o čuvenom autogolu VIDEO

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Jugoslavije Predrag Spasić, rekao je da mu je autogol koji je kao defanzivac Reala u sezoni 1990/91. dao u derbiju sa Barselonom ubedljivo najteži momenat u karijeri.

Sve se dogodilo 19. januara 1991. godine, u 19. kolu Primere, na “Kamp Nou”. Barsa je povela golom Laudrupa u 18. minutu, a Butragenjo je poravnao rezultat deset minuta kasnije. Meč je nažalost odlučio Spasić u 62. minutu kada je posle jednog centaršuta, sam i neometan ispred svog gola zahvatio loptu glavom i poslao je u sopstvenu mrežu.

- To je, taj momenat. Lopta je došla sa strane. Teško, mnogo teško. Ceo stadion u Barseloni posle skandira moje prezime. Teško mi je bilo i posle meča, u svlačionici. Nisam nikada uspeo da se vratim, na nivo na kom sam bio. rekao je Spasić u emisiji Oko na RTS-u.

Stameni Kragujevčanin, koji je karijeru završio u 31. godini, istakao je još nešto.

- Nisam se baš najbolje snašao u tom trenutku. Završio karijeru, zaradio, trebalo mi je vreme. Sad je na sreću sve u redu, rekao je Spasić okružen prijateljima.

Predrag Spasić
foto: Printscreen YT

Podsetimo, španski As uvrstio je Spasića na listu najgorih pojačanja u istoriji tima iz Madrida.

- Bio je jak kao stena, ali sam uskim strukom. Kamp Nou mu je skandirao nakon autogola. Odigrao je 22 utakmice za Real, pre nego što je prešao u Osasunu i bio pod manjim pritiskom - opisao je AS Spasića.

Spasić je karijeru počeo u kragujevačkom Radničkom, preko Partizana i dobrih nastupa na Mundijalu 1990. dospeo je do dresa Reala, ali je brzo otišao u Osasunu, zatim i u Marbelju, da bi u beogradskom Radničkom, završio karijeru samo pet godina od odlaska iz Madrida.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track