IMA LI ČUDNIJEG TRANSFERA U FUDBALU: Bio prvak sveta sa Francuskom, a sada je sve šokirao!
Foto: Profimedia

ovo niko nije očekivao

IMA LI ČUDNIJEG TRANSFERA U FUDBALU: Bio prvak sveta sa Francuskom, a sada je sve šokirao!

Fudbal -

Francuski napadač Florijan Tovan iznenadio je fudbalsku javnost transferom.

Tovan već nekoliko sezona pruža veoma dobre partije u dresu Marseja, te se povezivao letos sa nekoliko evropskih klubova, ali je odučio da ostane u francuskom klubu.

Njegov ugovor s Marsejom ističe na kraju ove sezone i očekivalo se da će napraviti iskorak u karijeri jer može da bira gde će nastaviti karijeru kao slobodan fudbaler.

Međutim, svi su bili itekako iznenađeni kada je potvrđeno da će ovaj 28-godišnji fudbaler karijeru nastaviti u Meksiku.

Tovan je odlučio da potpiše ugovor s Tigresom kojem će se priključiti u julu ove godine nakon što mu istekne ugovor u Marseju.

On je s meksičkim klubom potpisao ugovor do leta 2026. godine što je zaista neočekivana odluka s obzirom da je na vrhuncu svoje karijere. Tovan će se tako u ovom klubu pridružiti Andre Pjeru Žinjaku koji je takođe pre nekoliko godina iznenadio javnost odlaskom u Tigres gde je postao već zaštitni znak ovog kluba.

Francuski napadač ponikao je u dresu Grenobla, a u svojoj karijeri pored Marseja igrao je još za Bastiju, Lil i Njukasl.

U dresu reprezentacije Francuske odigrao je deset mečeva, postigao jedan pogodak i postao prvak sveta 2018. godine u Rusiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track